Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κλασικός χαλβάς με σάλτσα φράουλα

Κλασικός χαλβάς με σάλτσα φράουλα

0
xalvas fraoula

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό

120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

400 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη

Σάλτσα

200 γρ. Φράουλες

40γρ.ζάχαρη

Λίγο νερό

1 βανίλια

 

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το λάδι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30 – 40 λεπτά. Το αργό καβούρντισμα είναι που κάνει το χαλβά λευκό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αδειάζουμε το σιρόπι πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου σωθεί το νερό και το μείγμα γίνει σφιχτό. Μοιράζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας.

Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη το νερό την βανίλια στην κατσαρόλα κ βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …