Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με μανιτάρια και πατάτες

Τάρτα με μανιτάρια και πατάτες

0
mageiriki-tarta-me-manitaria-kai-patates-220
  • για την τάρτα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • νερό όσο πάρει(περίπου 4-5 κ.σ.)  
  • για τη γέμιση
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
  • 2κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 φέτες αλλαντικό της επιλογής σας (καλά θα είναι να βάλετε κάτι πικάντικο)
  • 1 κούπα κίτρινα τυριά
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος των 250 ml
  • 1 αβγό  

Βράζουμε και ετοιμάζουμε την πατάτα. Βάζουμε όλα τα υλικά για την τάρτα σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Την τυλίγουμε με ζελατίνα και την βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πιουν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί και αυτό. Προσθέτουμε τα αλλαντικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε τη ζύμη της τάρτας, σε βουτυρωμένη ταρτιέρα την τρυπάμε και καλύπτουμε με μεμβράνη. Γεμίζουμε τη μεμβράνη με φασόλια ή ρύζι (για βάρος) και την ψήνουμε στους 180 για 30′. Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το βάρος.
Στρώνουμε επάνω στην τάρτα τις ροδέλες της πατάτας, αλατίζουμε, στρώνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Τέλος χτυπάμε στο μούλτι την κρέμα με το αβγό, περιχύνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει (περίπου 30′).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…