Σχόλια 17-01-2013

0

Απορία Τσίπρα: Τί σόι μπλε είναι;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Ευχές  


Από την επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Εκπαίδευσης των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη, κυρία Άννα Φραγκουδάκη και τους συνεργάτες της, λάβαμε ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο τοίχου μαζί με τις ευχές για Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.
Ευχαριστώντας αντευχόμαστε. Ευχές έχουμε λάβει από αρκετούς συμπολίτες αλλά και εκτός Ξάνθης, εκλεκτούς φίλους της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ.
Άλλες ευχές ήρθαν με τον παραδοσιακό τρόπο των καρτών, άλλες τηλεφωνικά και άλλες ηλεκτρονικά.
Ανάμεσά τους, του Μητροπολίτη Ξάνθης, των δημάρχων Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου, του Αστυνομικού Διευθυντή και των Κων/νου Θανόπουλου, πρώην νομάρχη Ξάνθης και Αντώνη Βγόντζα, δικηγόρο Αθηνών, αγαπητό Ηρακλειώτη της Κρήτης.
«Ε»    

Κι άλλο στικάκι  


Ενοχλημένος από την επιμονή του πρωθυπουργού να συναντάται με τους εκπροσώπους ξένων πολυεθνικών εταιριών και να τους επαινεί για τις επενδυτικές τους δραστηριότητες στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ένα στικάκι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια λίστα με 100 ελληνικές εταιρίες, οι οποίοι από το 2009 μέχρι και σήμερα, την περίοδο της ύφεσης, επενδύουν στην Ελλάδα 12,5 δις ευρώ!
Ν.Ε.    

Χαμός για τους Ιμάμηδες  


Την πρόθεση του ακόμη και να ανεξαρτητοποιηθεί σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, με την οποία το ελληνικό δημόσιο θα μπορεί να προσλαμβάνει ιμάμηδες για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης εξέφρασε στους επιτελείς του κινήματος ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Η τροπολογία αυτή, για ευνόητους λόγους βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εκπροσώπους της μειονότητας στη Θράκη, ενώ εκτός από το κόμμα των σοσιαλιστών αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση και τις υπόλοιπες κυβερνητικές παρατάξεις, καθώς, τόσο στη ΝΔ, όσο και στη ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν αντίθετες απόψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, κυρίως στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.
Υπέρ της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου θα ταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Ν.Ε.      

Αχ Μυρτώ  


Έξι μήνες νοσηλείας έχει συμπληρώσει η 15χρονη Μυρτώ που έπεσε θύμα βάρβαρης κακοποίησης από Πακιστανό εργαζόμενο σε ξενοδοχείο, το καλοκαίρι στην παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο.
Το νεαρό κορίτσι συνεχίζει να νοσηλεύεται και η κατάσταση της παραμένει πολύ δύσκολη.
Αν και όπως λένε οι γιατροί η έφηβη κοπέλα κάποιες στιγμές ανοιγοκλείνει τα μάτια της, ενώ έχει καταφέρει να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, παρόλα αυτά δεν έχει ανακτήσει ακόμα την συνείδησή της και η εγκεφαλική της λειτουργία δεν έχει επανέλθει.
«Η 15χρονη θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια ακόμα για να ξεπεράσει τα τραύματα της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Κουσιούρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργος Παπαδάκη.
Κ.Η.    

Νέος αντιπεριφερειάρχης  


Ο Παππακοσμάς έφυγε, ο Γερομάρκος ήρθε, ο οποίος ανέλαβε ως νέος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.
Παρέλαβε από τον Παπακοσμά ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας.
Πέρα από τις ευχές μας στον νέο αντιπεριφερειάρχη να τα καταφέρει στο πόστο που ανέλαβε, να σημειώσουμε ότι κι αυτός είναι Καβαλιώτης, όπως και ο αποχωρών Παπακοσμάς.
Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ο Γερομάρκος να έχει ενστερνισθεί και κατακτήσει την Περιφερειακή συνείδηση που απαιτεί η θέση του.
«Ε»          

Εξουσία  


«Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.»  
Αγάθων (448 π.Χ. – 400 π.Χ.) Αθηναίος τραγικός ποιητής.
Για τη μετάφραση – παράφραση, ο Σχολιαστής.            

«Είμαι φτωχότερος απ’ ότι ξεκίνησα»  


Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, και πρώην νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Αλεξανδρής, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ίδιος ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Στη δήλωσή του ο κ. Αλεξανδρής αναφέρει:
«Σε απάντηση των όσων έχουν γραφτεί αναφορικά με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για την οικονομική μου κατάσταση, θα ήθελα να σημειώσω ότι το άνοιγμα των τραπεζικών μου λογαριασμών και η εξέταση των δηλώσεων του πόθεν έσχες και των εισοδημάτων μου – ενέργειες, που εκτός από προσωπική μου επιθυμία να πραγματοποιηθούν, αποτελούσαν και θεσμική πρόταση που είχα καταθέσει ως Δήμαρχος – θα αποδείξουν περίτρανα ότι μετά το τέλος της 8ετούς μου Δημαρχιακής θητείας είμαι φτωχότερος απ’ ότι ξεκίνησα.»        

Οι… υπερεξουσίες Παραστατίδη  


Κακώς ενοχλείται η παράταξη του Γιώργου Τσιτιρίδη για τις… υπερεξουσίες του Γιώργου Παραστατίδη. Ο τελευταίος δεν είναι κρυφό ότι είναι ένα έμπειρος αυτοδιοικητικός που αποτέλεσε το δεξί χέρι του Βασίλη Τσολακίδη για το πρώτο διάστημα της θητείας του. Τώρα θέλει να δώσει την ευκαιρία και σε νέα μέλη του συνδυασμού, αλλά παράλληλα να διατηρήσει τις συμβουλές του δικού του ανθρώπου. Επιπλέον δε, δίνει και τη αντιμισθία σε άλλα χέρια για να μην υπάρξουν και τέτοιες κατηγορίες.
Ε.Δ.    

Παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά  


Με στόχο να δημιουργηθεί και ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας θα κινηθεί προσεχώς η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.
Προς την κατεύθυνση αυτήν κρίνεται σκόπιμο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης αντίστοιχων κοινοτικών κονδυλίων, ενώ θα εξεταστούν παρεμβάσεις για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.      

Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν αυτά…


Άκουσον και φρίξε! Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας έστειλε σε cd την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με ονόματα ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα προκειμένου να είναι σε γνώση το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και να διερευνήσει εάν έγινε παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και υπάρχει φοροδιαφυγή. Το ίδιο έκανε και σε άλλες χώρες. Και ενώ αυτές το αξιοποίησαν εμείς το κάναμε …γαϊτανάκι την ίδια στιγμή που για να καλύψουν τα ελλείμματα έκοβαν μισθούς και συντάξεις!. Ο Παπακωνσταντίνου το έγραψε σε στικάκι και το έδωσε στον εισαγγελέα Διώτη. Στη συνέχεια ο Παπακωνσταντίνου έχασε το πρωτότυπο cd (κάπου θα παράπεσε!). Ο Διώτης το πήρε και το αντέγραψε σε άλλο στικάκι και κατέστρεψε το στικάκι του Παπακωνσταντίνου (γιατί άραγε;). Το κράτησε στα συρτάρια του και το παρέδωσε στον Βενιζέλο ως νέο υπουργό Οικονομικών. Εκείνος το πήρε και μετά από 7 μήνες το παρέδωσε το ίδιο στικάκι στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Η λίστα έκανε μια διαδρομή και σ’ αυτή χάθηκαν κάποια ονόματα…όπως των εξαδέλφων του Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή δυο υπουργοί Οικονομικών και ένας εισαγγελέας είχαν στα χέρια τους μια τέτοια λίστα, επίσημο έγγραφο, και αντί να την αξιοποιήσουν την αντέγραφαν σε στικάκια και την τριγυρνούσαν…Σκοπιμότητα …ανικανότητα; Γελοιότητα, το μόνο βέβαιο!
Και συ λαέ βασανισμένε κάθεσαι και τους παρακολουθείς να υποτιμούν την νοημοσύνη σου ενώ σ’ έχουν στύψει από τους φόρους!!!
Μ.Ξ.

18 μήνες δεν βρήκαν ευκαιρία να τον δικάσουν…


Και αυτό μόνο σ’ αυτό το …μπάχαλο που λέγεται «Ελλάς» μπορεί να συμβεί. Ο λόγος για τον Νίκο Μαζιώτη που κατηγορείται για μια σειρά τρομοκρατικές πράξεις του Επαναστατικού Αγώνα. Η αστυνομία τον συνέλαβε, όμως οι δικαστές δεν βρήκαν ευκαιρία μέσα σ’ ένα 18μηνο να τον δικάσουν και όπως προβλέπει ο νόμος αφέθηκε ελεύθερος. Τα ίχνη του έχουν χαθεί και η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει έως τώρα καμία πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκεται. Στο μεταξύ έγινε ΕΔΕ για να βρεθεί ο δικαστικός που ευθύνεται για την καθυστέρηση της δίκης αλλά δεν βρέθηκε κανείς…
Ναι, αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!!! Μήπως να θέταμε υποψηφιότητα για Γκίνες ανικανότητας και ηλιθιότητας;
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …