Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς γάλα ΡΟΔΟΠΗ η Σταυρούπολη

Χωρίς γάλα ΡΟΔΟΠΗ η Σταυρούπολη

0
rodopi_001-empros

Η γαλακτοβιομηχανία σταμάτησε τον ανεφοδιασμό με φρέσκο γάλα
«Δεν συμφέρει…», λέει ο Διευθυντής

Ο Όμιλος ΤΥΡΑΣ οφείλει να σεβαστεί την Ξανθιώτικη κοινωνία που στηρίζει χρόνια την δική της ΡΟΔΟΠΗ

Σαν να μην έφτανε που στη Σταυρούπολη υπάρχει μια σταδιακή αποδόμηση των υπηρεσιών και των δομών της ξεκινώντας από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων και καταλήγοντας στον αστυνομικό Σταθμό για το οποίο φημολογείται ότι θα τον κλείσουν, σαν να μην έφτανε που είναι φανερά τα σημάδια της εγκατάλειψης της περιοχής που ενώ άλλοτε έσφυζε από ζωή τώρα έχει γίνει ένα χωριό γερόντων, έφτασαν τώρα οι κάτοικοι να στερούνται και το γάλα τους…  
«Με αναγκάζουν να πουλάω …γερμανικό γάλα!»
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Δημήτρης Βασιλειάδης που έχει μίνι μάρκετ στην Σταυρούπολη η Βιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ δεν ανεφοδιάζει με φρέσκο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα το δικό τους μίνι μάρκετ αλλά και άλλα μπακάλικα των γύρω οικισμών (Νεοχωρίου, Κομνηνών κ.λ.π.). «Μας έχουν απαξιώσει εντελώς. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει η ΡΟΔΟΠΗ από τότε που πέρασε στα χέρια του ομίλου ΤΥΡΑΣ. Δεν μας εξυπηρετεί και μεις με τη σειρά μας δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Παλαιότερα ερχόταν το αυτοκίνητο της διανομής 2 – 3 φορές την εβδομάδα μετά αραίωσε σε μια φορά την εβδομάδα και τώρα απροειδοποίητα το σταμάτησαν εντελώς. Ο κόσμος ζητά γάλα ΡΟΔΟΠΗ, το προτιμά και δεν έχουμε να του δώσουμε…Εμείς θέλουμε να προωθούμε ελληνικά προϊόντα και ειδικά τα προϊόντα μιας τοπικής βιομηχανίας. Τι να κάνω όμως όταν η βιομηχανία μας απαξιώνει έτσι. Είμαστε πελάτες από παλιά και αγοράζαμε πολλά προϊόντα…Με αναγκάζουν να πουλάω …γερμανικό γάλα!», τονίζει με αγανάκτηση ο κ. Βασιλειάδης.  
Το κόστος της μεταφοράς είναι δυσβάσταχτο, λέει ο Διευθυντής
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η καταγγελία για την πολιτική που εφαρμόζει η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ από τότε που έγινε ιδιωτική. Και άλλοι ιδιοκτήτες μικρών παντοπωλείων της γειτονιάς και μέσα στην Ξάνθη μας έχουν καταγγείλει το ίδιο. Ο διευθυντής του εργοστασίου ΡΟΔΟΠΗ στην Ξάνθη κ. Παπαποστόλου θέτει θέμα βιωσιμότητας της εταιρίας : «Το κόστος είναι δυσβάστακτο. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στο βουνό για μικρές παραγγελίες και να έχουμε και επιστροφές Είναι ασύμφορο. Αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα της εταιρείας μας και όταν κάτι δεν συμφέρει δεν το κάνουμε…», η άποψη του κ. Παπαποστόλου.  
Να σεβαστούν την Ξανθιώτικη κοινωνία που στηρίζει την δική της ΡΟΔΟΠΗ
Και βέβαια η ΡΟΔΟΠΗ δεν είναι συνεταιριστική και δεν υποχρεούται να ασκεί κοινωνική πολιτική κόντρα στα συμφέροντά της . Είναι μια ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά και τεχνοκρατικά κριτήρια. Όμως την ίδια στιγμή που κλείνει μια μικρή αγορά των προϊόντων της στερώντας το φρέσκο γάλα από μια ορεινή περιοχή του νομού , λόγω κόστους, πληρώνει αδρά τις διαφημίσεις της στα μεγάλα κανάλια χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φύση και τα βουνά της Ροδόπης ως ντεκόρ. Αναλογίζονται άραγε οι τεχνοκράτες της εταιρείας ότι η Ξανθιώτικη κοινωνία είναι αυτή που καθιέρωσε το γάλα ΡΟΔΟΠΗ και τα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας. Είναι αυτή που τη στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές πριν την πάρει ο όμιλος ΤΥΡΑΣ. Επομένως έχει υποχρέωση η νέα διοίκηση της εταιρείας να το σεβαστεί αυτό, να σεβαστεί όλο αυτό τον κόσμο που έχει εμπιστευτεί τα προϊόντα της και τα ξεχωρίζει αν δεν θέλει να χάσει μερίδια αγοράς και μάλιστα από το «σπίτι» της. Οι εποχές είναι δύσκολες, ο ανταγωνισμός στο χώρο του γάλακτος σκληρός και η ΡΟΔΟΠΗ δεν έχει την πολυτέλεια να απαξιώνει έτσι πελάτες χρόνων.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …