Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαγός σκορδαλιά

Λαγός σκορδαλιά

0
lagos_skordalia
  • Υλικά
  • 1 λαγός
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • κανέλα ξύλο-γαρίφαλο καρφιά
  • λίγα καρύδια
  • σκόρδο 3 σκελίδες
  • αλάτι, πιπέρι ,ξίδι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • μισό ποτηράκι ξίδι
  • 1 ½ φλιτζάνι λάδι
  • 2 κεφάλια σκόρδο

Πλένετε το λαγό και τον μαρινάρετε σε λεκάνη με νερό και ξίδι (τον γυρίζετε σε λεκάνη για να μαριναριστεί από κάθε πλευρά ), για 3 ώρες το λιγότερο. Τον σκουπίζετε , τον αλατοπιπερώνετε και τον βάζετε μέσα σε ταψί. Μέσα στην κοιλιά του λαγού ρίχνετε κανέλα, γαρίφαλα, σκόρδο και καρύδι τριμμένο. Πασπαλίζετε και εξωτερικά το λαγό με καρύδι. Κόβετε τις ντομάτες λεπτές φέτες μέσα στο ταψί με το λαγό και τα περιχύνετε όλα με το λάδι.  
Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο να ψηθεί ο λαγός.
Ετοιμάζετε την σκορδαλιά. Μουσκεύετε και στύβετε καλά το ψωμί . Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο και προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού να γίνουν με το σκόρδο αλοιφή.
Αρχίζετε να ρίχνετε το λάδι , σαν κλωστή, δουλεύοντας το μίγμα. Στο τέλος , προσθέτετε το αλατοπίπερο και το καρύδι τριμμένο.
Κόβετε το λαγό μερίδες (αφού έχει ψηθεί) μέσα στο ταψί , τον σκεπάζετε με την σκορδαλιά , ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά , κι’ ο λαγός είναι έτοιμος για σερβίρισμα
Σερβίρεται με σαλάτα εποχής πράσινη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…