Σχόλια 15-12-2012

0

Γιούρογκρουπ: πώς γίνεται να κερδίζουμε όλες τις μάχες και να χάνουμε τον πόλεμο;
Θωμάς Βουγιουκλής

Ποιους ενδιαφέρει;  
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εμφανίζεται μια παραφιλολογία ονομάτων της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Αιτία να «σπρωχθούν» κάποιοι και να υποχρεωθούν να υποχωρήσουν κάποιοι άλλοι για το αξίωμα του αντιδημάρχου.
Παιγνίδι εντυπώσεων. Διότι το ποιον θα επιλέξει ο δήμαρχος για αντιδήμαρχο είναι δικό του θέμα και δεύτερο, λίγους, πολύ λίγους ενδιαφέρει για το ποιος θα επιλεγεί την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.
Πρόκειται η όλη ιστορία για εσωπαραταξιακά παιγνίδια ισορροπιών στην πλειοψηφούσα παράταξη Στυλιανίδη και τίποτε άλλο. Διότι για αξιολόγηση και επιλογή των ικανών ας μη μιλάμε. Όταν χρήσθηκε αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτισμού ο Τάσος Θεοδωρίδης…
Πέραν όλων τούτων όμως, με την ευκαιρία επαναδιατυπώνουμε την απαίτηση των Ξανθιωτών να μειωθεί ριζικά ο αριθμός των αντιδημάρχων. Για πολλούς και διάφορους λόγους….
«Ε»      

Αλλαγές;  


Είναι πολύ πιθανόν η νέα χρονιά να φέρει σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η σημερινή ρευστότητα αλλά κυρίως η απαξίωση των υπαρχόντων κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική εξαθλίωση, θα είναι η κύρια αιτία για τη δημιουργία των νέων σχημάτων και αφετηρία νέων ιδεολογικών εκκινήσεων.
Προφανώς δε να γίνει κατά τι αναλογικότερο το εκλογικό σύστημα, όχι όμως η απλή αναλογική που ονειρεύονται κάποιοι. Κι αυτό, διότι θα υπάρξει ακυβερνησία, σε μια χώρα που ακόμη και με αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν κυβερνούνταν, πολλώ δε μάλλον να κυβερνηθεί από 3-4 κόμματα, τα οποία μάλιστα θα έχουν και διαφορετικές ιδεολογίες!
Τέλος πάντων, ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι. Το βέβαιο είναι ότι το 2013 θα είναι έτος πολιτικών εξελίξεων.
«Ε»    

Καμίνης: Γίναμε όμηροι 100 συνδικαλιστών – τραμπούκων  


Τα επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές στο Μαρούσι έξω από το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης δημάρχων της Αττικής με Γερμανούς ομολόγους τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γιώργο Καμίνη.
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιτέθηκε στους συνδικαλιστές λέγοντας «Είμαστε όμηροι 100 συνδικαλιστών-τραμπούκων. Είναι μία μπλεγμένη ιστορία και όλοι καταλήγουμε σε καταλήψεις. Έτσι θα πάμε μπροστά; Επειδή διαφωνεί ο κ. Μπαλασόπουλος; Αυτές οι ιστορίες, οι προπηλακισμοί, πρέπει να τελειώνουμε με αυτά».
     
Δύο μέτρα  


Οι 4 εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ από τους 5 έχουν συνταξιοδοτηθεί! Και έχουν λαμβάνειν 240.000€. Το οποίο ποσό θα διαθέσει ο δήμος εξ ιδίων πόρων.
Για τους εργαζόμενους της ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ ο λόγος που ο Κοντός τους έστειλε στο δήμο. Και θα τους πληρώσει ο Ξανθιώτης με το ποσό των 240.000 ευρώ (!), δηλαδή 48.000 ευρώ έκαστον, δηλαδή 3.500 ευρώ μηνιαίως!
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ναι μεν τακτοποίηση αλλά όχι κι έτσι. Όταν δεκάδες επαγγελματίες έχουν να εισπράττουν τιμολόγια από την ΕΑΠΑΞ και δεν γνωρίζουν πότε θα τα πάρουν. Δύο μέτρα και σταθμά για την περίπτωση;
Γιατί άραγε; Οι επαγγελματίες που τους χρωστά η ΕΑΠΑΞ δεν έχουν οικογένεια;
«Ε»  

Οι παροχές σε είδος  


«Σε λίγο καιρό δεν θα μείνει τομέας της οικονομίας που να μην ασχολείται τελικά ο Στρατός!»
Αυτό μας μετέφερε αγανακτισμένος συμπολίτης μας με αφορμή το δικαίωμα οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας να τρώνε στις Λέσχες Αξιωματικών!
Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για άδικη και εν πολλοίς παράνομη απόφαση, γιατί οι Λέσχες Αξιωματικών έγιναν για τους ένστολους, όχι για τους υπόλοιπους.
Και τυγχάνουν μιας ειδικής μεταχείρισης διότι πληρώνει ο Ελληνικός λαός τα έξοδα αυτά. Και τα πληρώνει για τους αξιωματικούς κι όχι για όποιον επιθυμεί να πηγαίνει να τρώει σε χαμηλότατη τιμή. Όταν μάλιστα στα νοσοκομεία της χώρας έχουν περιοριστεί οι μερίδες των ασθενών για λόγους οικονομίας…
Το μέτρο είναι άδικο και θα καταστρατηγηθεί. Διότι σε λίγο, η Λέσχη θα μεταβληθεί σ’ένα απέραντο εστιατόριο διαφόρων «έξυπνων» που θα δηλώνουν ως υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας. Στη ρύθμιση περιλαμβάνονται και τα παιδιά-φοιτητές των πολιτικών υπαλλήλων.
Έτσι, μετά το Σούπερ Μάρκετ για τους στρατιωτικούς, το Φαρμακείο, τώρα τη Λέσχη για φαγητό, σιγά-σιγά ο Στρατός θα γίνει επιχειρηματίας με τα χρήματα του λαού όπως στην Τουρκία, δυστυχώς…
«Ε»    

Να σταματήσουν οι παροχές σε είδος  


Αίτημα των καιρών είναι πλέον να σταματήσουν οι παροχές σε είδος διαφόρων υπηρεσιών και οργανισμών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΞ, Στρατός, Ολυμπιακή, ΟΣΕ και άλλοι οργανισμοί που δεν μας είναι γνωστοί.
Εκτός από το μισθό στον εργαζόμενο, του παρέχουν και δωρεάν ένα ποσοστό της υπηρεσίας π.χ. νερό, ρεύμα, εισιτήρια, διατροφή κλπ.
Αυτή η ιστορία λοιπόν είναι καιρός να σταματήσει. Δουλεύεις, πληρώνεσαι, τέλος.
Γιατί οι παροχές; Δόθηκαν κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών πριν πολλά χρόνια και έμειναν και διαιωνίζονται.
«Ε»  

Η τιμή του πετρελαίου  


Πολύς λόγος έγινε πριν λίγο καιρό για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Κάποιοι φέρναν την καταστροφή μιλώντας ότι θα φθάσει τα 1,60€ το λίτρο, άλλοι μιλούσαν για ανάγκη αλλαγής της θέρμανσης με σόμπες ξύλου ή ενεργειακά τζάκια, πέλετ ή οτιδήποτε άλλο.
Τελικά, η αλήθεια είναι η εξής: το πετρέλαιο σήμερα πωλείται προς 1,28€ το λίτρο. Όλα τα υπόλοιπα ήταν λόγια και κινδυνολογίες.
«Ε»  

Παραμένουν ακόμη ερωτηματικά για το θάνατο της 52χρου στη ΔΕΥΑΞ


Συνεχίζεται από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης η προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του 52χρονου που βρέθηκε απανθρακωμένος στο γραφείο καταμετρητών της ΔΕΥΑΞ. Όπως φαίνεται η εξιχνίαση θα πάρει χρόνο καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση ούτε η έκθεση πραγματογνωμόνων (Ηλεκτρολόγο, Χημικό) που παραγγέλθηκαν από την Πυροσβεστική προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς (αν προκλήθηκε από έκρηξη από γκαζάκι όπως ελέχθη αρχικά). Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει και εξέταση DNA αφού δεν έχει αναγνωριστεί από τους οικείους του το πτώμα λόγω της κατάστασής του.
Μ.Ξ.    

Ε την ΑΕΠΙ…  


Γνωστή σε όλους και ειδικά στους επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν τα… ραβασάκια είναι η περίεργη τουλάχιστον, δράση της ΑΕΠΙ. Τώρα την έμαθε καλά και η τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης, αφού, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Παπασταματίου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Ξάνθης κλήθηκε να πληρώσει 1.000 ευρώ γιατί έκανε CD μαζί με το λεύκωμα, όπου είχε γράψει τραγούδια που τραγούδησε η χορωδία του ΚΑΠΗ και ήθελε να το μοιράσει στα μέλη! Στην αρχή η εταιρία ήθελε 3.000 ευρώ, αλλά τα βρήκαν στο… παζάρι!
Ε.Δ.  

Ξανά δουλειά στο νέο δημαρχείο  


Πήγε να το πει, αλλά δεν ολοκλήρωσε τη φράση του ο δήμαρχος Ξάνθης. Κάτι ανέφερε για άρση της διακοπής εργασιών και τη συνέχιση του έργου για την δημιουργία του νέου δημαρχείου από τον εργολάβο. Έχει λεχθεί πολλές φορές ότι η μετακόμιση είναι αναγκαία, αφού το νεοκλασικό όπου στεγάζεται σήμερα το δημαρχείο, χρήζει άμεσης αποκατάστασης και έχει ενταχθεί και σε πρόγραμμα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι χωρίς περιστροφές, ο Ηλίας Βασιλούδης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του τόσο για την αγορά του κτιρίου του νέου δημαρχείου, όσο και τη στέγασή του στο συγκεκριμένο μέρος. «Ποτέ δεν είδα με καλό μάτι αυτή την απόφαση σε αντίθεση με την παράταξή μου», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «δε χωρά καταρχάς όλες τις υπηρεσίες. Είναι μία λάθος επιλογή. Εγώ προτείνω να μη γίνει δημαρχείο. Να γίνει εμπορικό κέντρο ή κάτι άλλο. Να το πουλήσουμε ακόμη και με χασούρα. Και να κάνουμε με ΣΔΙΤ το νέο δημαρχείο».
Ε.Δ.  

Κάτι πρέπει να γίνει σοβαρά με την Παλιά Πόλη  


Κακώς ο κ. Ανταμπούφης πήρε ως προσωπική επίθεση τα παράπονα των επαγγελματιών για το καθεστώς των τραπεζοκαθισμάτων στην Παλιά Πόλη. Η ιδιοκτήτρια του Αλχημείου, αντιθέτως, του έδωσε «πάσα» για να «φωνάξει» όλα όσα και ό ίδιος λέει εδώ και χρόνια για τις παραβάσεις γενικώς στην περιοχή του παραδοσιακού οικισμού.
Πάντως, το ζήτημα της επιχειρηματικότητας στην Παλιά Πόλη, όσο και αν θέλει η δημοτική αρχή να κλείνει τα μάτια και να δίνει νέα επιχειρήματα περί «δύο μέτρων και δύο σταθμών» πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ νέου. Μας αρέσει που έγινε δήθεν πεζοδρόμηση και δε την τηρούν ούτε οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί; Μας αρέσει που απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα και γεμίζει ο δρόμος παρκαρισμένα; Η ήπια επιχειρηματικότητα θα μπορούσε να εξασφαλίσει και περιορισμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, άρα αναψυχή για δημότες και επισκέπτες, αλλά και έσοδα για το δήμο από την ενοικίαση του χώρου. Αλλά έτσι πως τα χει κάνει, ποιος πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει την τήρηση του μέτρου;
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…