- Μακαρόνια, 500 γρ., Νο 6
- Φέτα,300 γρ.
- Κρεμμύδι ξηρό,1 τεμαχ,ψιλοκομμένο
- Ελιές Καλαμών,1 φλιτζάνι τσαγιού, σε ροδέλες
- Βούτυρο,2 κουταλ. της σούπας
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα σε κομματάκια.
- 1 κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια τα οποία έχουμε σουρώσει, αφήνοντας λίγο ζουμί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα ταψί η πυρέξ,το οποίο έχουμε αλείψει πρώτα με βούτυρο για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και μέρος των ελιών. Αλατίζουμε ελάχιστα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την υπόλοιπη φέτα τις ελιές, την ντομάτα, ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια (επάνω)την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε την μακαρονάδα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.