Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ώρα για… δουλειά στη Skoda Ξάνθη

Ώρα για… δουλειά στη Skoda Ξάνθη

0
kostenogloy_deixnei-empros

Ευκαιρία για βελτίωση στο κενό των δύο εβδομάδων

Στον αμυντικό τομέα θα ρίξει το βάρος ο Κωστένογλου      

   
Τυχερό μέσα στην ατυχία του, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ο Νίκος Κωστένογλου καθώς η πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο συνδυάστηκε με ήττα, όμως πλέον έχει μπροστά του χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για να δουλέψει με τους παίκτες του και να βελτιώσει τις αδυναμίες της ομάδας.  
Ήταν γνωστές οι δυσκολίες  
Για τον 41χρονο τεχνικό ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι θα έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο, ειδικότερα με το που ανέλαβε την καθοδήγηση της ξανθιώτικης ομάδας, μιας και στο ξεκίνημα του στον πάγκο θα έβρισκε απέναντι του τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα παραμένει εξίσου δύσκολο – ίσως και δυσκολότερο – καθώς οι επόμενοι δύο αγώνες της Skoda Ξάνθη είναι εκτός έδρας σε «Γ. Καραϊσκάκης» και Βέροια.
Το «ντεμπούτο» του Κωστένογλου συνδυάστηκε με την εντός έδρας ήττα από το «τριφύλλι» με σκορ 1-2, σε ένα παιχνίδι όπου η Ξάνθη προηγήθηκε αρχικά όμως στη συνέχεια δέχθηκε δύο γκολ και δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό.
Ο επόμενος αγώνας είναι με έναν εξίσου δυνατό αντίπαλο, τον Ολυμπιακό και μάλιστα στην έδρα του όπου η Ξάνθη δεν έχει πάρει παρά πέντε βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες στην 23ετή προϊστορία των αναμετρήσεων. Μετά τους «ερυθρόλευκους» ακολουθεί η Βέροια που φέτος παλεύει όλα τα ματς στην έδρα της όπου παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο.  
Έχει χρόνο για βελτίωση  
Το ευτυχές γεγονός για τον Κωστένογλου πάντως είναι έως την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Ξάνθη θα μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων κι έτσι θα μπορέσει να δουλέψει με τους παίκτες του επάνω σε διάφορους τομείς.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στη Super League λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών κι έτσι η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου.
Σε αυτό το διάστημα ο τεχνικός της Skoda Ξάνθη αναμένεται να ρίξει το βάρος στην αμυντική διάταξη και τις αλληλοκαλύψεις και να ζητήσει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Στον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό εξάλλου μπορεί η ξανθιώτικη ομάδα να παρουσιάστηκε ¨ορεξάτη¨ από τη μέση και μπροστά με τους μέσους – επιθετικούς να είναι κινητικοί και να δημιουργούν φάσεις, όμως η άμυνα και τα κενά που υπήρχαν ανάμεσα στα ¨μετόπισθεν¨ και τη μεσαία γραμμή ήταν φανερά σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.
Εξάλλου από τα λάθη που έγιναν στις δύο παραπάνω γραμμές η Skoda Ξάνθη βρέθηκε από εκεί που προηγούνταν μέσα σε ένα 4λεπτο πίσω στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να είναι βρίσκουν εύκολα χώρους και διαδρόμους τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στα πλάγια.
Όλα αυτά βέβαια τα έχει παρακολουθήσει και τα έχει καταγράψει ο Νίκος Κωστένογλου με τον συνεργάτη του (βοηθό προπονητή) Γιώργο Αλεξόπουλο και εκτιμούμε ότι, καθώς και οι δύο υπήρξαν σπουδαίοι αμυντικοί θα μπορέσουν να «εμφυσήσουν» στους νεαρούς αμυντικούς παίκτες τους τη νοοτροπία, τις απαιτήσεις της θέσης και αυτοί με τη σειρά τους να ανταπεξέλθουν θετικά.
Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή στο ¨ρόστερ¨ της Ξάνθης υπάρχουν οκτώ αμυντικοί, από τους οποίους όμως αν υπολογίσουμε ότι ο τραυματίας Γκλέισον Σάντος θα παραμείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες, ουσιαστικά απομένουν επτά. Από αυτούς οι τέσσερις (Βάλλας, Κομεσίδης, Γούτας, Τσαμούρης) υπολογίζονται ως ¨στόπερ¨ (με τον Κομεσίδη να μπορεί να παίξει και δεξιά), ο ένας (Μπέρτος) ως δεξί μπακ, ο Καζούμπα ως αριστερό μπακ, ενώ ο Μπαξεβανίδης παίζει και στις δύο πλευρές.  
Υπάρχει πίστη και αισιοδοξία  
Την ανάγκη, αλλά και τη θέληση για πολύ δουλειά μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κωστένογλου ο οποίος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με τους «πράσινους» τόνισε χαρακτηριστικά: «Γενικά είμαι αισιόδοξος στην ζωή μου, δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε από μία ήττα. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα. Χρειάζεται υπομονή, πίστη και θάρρος για να πετύχουμε. Ζητούμενο είναι ό,τι αρνητικό υπάρχει στην ομάδα (είτε ψυχολογίας, είτε αγωνιστικό) να προσπαθήσουμε και να το αποβάλλουμε. Πρέπει να είμαστε οι πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο, έχουμε πολύ δρόμο, χρειαζόμαστε πολύ δουλειά αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…