Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Προσοχή! Η γέφυρα δεν είναι ασφαλής»

«Προσοχή! Η γέφυρα δεν είναι ασφαλής»

0
aeogefeira_1-empros

Αναμένεται εντός της εβδομάδας το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής για την γέφυρα στον περιφερειακό

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στα 4 από τα 7 δοκάρια οι βλάβες είναι μη αναστρέψιμες. Κάποιοι πάντως την περνάνε…

Επικίνδυνη χαρακτηρίστηκε η γέφυρα του περιφερειακού της Ξάνθης μετά το ατύχημα που προκλήθηκε από την διέλευση φορτηγού με εκσκαπτικό μηχάνημα που προκάλεσε σοβαρές βλάβες στα 7 δοκάρια της γέφυρας και άμεσα η Τροχαία Ξάνθης έκλεισε τον περιφερειακό. Όμως κάμποσοι…ριψοκίνδυνοι παρά την ειδική σήμανση μετακίνησαν τους κώνους – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του «Ε» και αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρησιμοποιούν ο δρόμο, μη υπολογίζοντας βέβαια τους διερχόμενους κάτω από την γέφυρα που μπορεί αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να καταπλακωθούν…Ειδικοί εκτιμούν ότι αν περάσει φορτηγό με φορτίο στην παρούσα κατάσταση η πιθανότητα να μην αντέξει η γέφυρας είναι μεγάλη!  
Κατατίθεται το πόρισμα της επιτροπής αυτή την εβδομάδα
Όπως είναι γνωστό αμέσως μετά το ατύχημα με εντολή της Π.Ε. Ξάνθης συστήθηκε μια τριμελής επιτροπή με εκπροσώπους του ΤΕΕ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, του Δ.Π.Θ. κ. Θόδωρο Ρουσάκη και της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Ζαχαρία Τσακνίδη οι οποίοι και έκαναν αυτοψία στη γέφυρα. Αναμένεται εντός της εβδομάδας το πόρισμα της Επιτροπής το οποίο θα αποτιμήσει τις βλάβες αλλά και θα καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στα 4 από τα 7 δοκάρια που στηρίζουν τη γέφυρα οι βλάβες είναι μη αναστρέψιμες καθώς έχουν κοπεί οι προτεταμένοι τένοντες κι αυτό πιθανό να σημαίνει ότι η γέφυρα πρέπει να ανακατασκευαστεί μ’ ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και σε χρόνο. Και για το μεν κόστος θα επιληφθεί η περιφέρεια, ο δε χρόνος που θα παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αυτό το κομμάτι αφορά άμεσα τους οδηγούς καθώς η γέφυρα τους εξυπηρετεί πολύ και με το κλείσιμο της ταλαιπωρούνται, γεγονός που επεξηγεί ως ένα βαθμό την ανάγκη τους να γίνουν…ριψοκίνδυνοι και να περάσουν…  
Καραλίδης: «Προσοχή! Η γέφυρα δεν είναι ασφαλής»
«Περιμένουμε το πόρισμα της Επιτροπής και αναλόγως θα πράξουμε», επισημαίνει ο αντιπεριφειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης. Συνιστά δεν στους οδηγούς να είναι προσεκτική και να μην παραβιάζουν τα σήματα της Τροχαίας σημειώνοντας ότι: «η διέλευση δεν είναι ασφαλής γιατί οι βλάβες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πολύ σοβαρές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…