- Πράσα
- μανιτάρια φρέσκα
- πράσινη πιπεριά
- Φρέσκο κρεμμύδι
- κρέμα γάλακτος
- λίγο γάλα (προαιρετικά)
- κεφαλοτύρι τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
- 4 αυγά
- λίγη φυτίνη ή βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα πράσα και ανακατεύουμε.
Παράλληλα έχουμε βάλει να ζεστάνουμε τη φυτίνη έτσι ώστε να γίνει λάδι (όχι να κάψει).
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα πράσα. Αφού το κάνουμε αυτό, ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί, και μερικές κουταλιές από το λάδι. Έπειτα βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Αφού το κάνουμε αυτό, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο γάλα) και το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο πυρέξ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και καλύπτουμε με τυρί τριμμένο. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.