- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κίτρινο κάρυ
- 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
- 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το λάδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει σχεδόν το κοτόπουλο. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα τακτοποιούμε -προσεχτικά για να μη διαλυθούν- στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με ρύζι μπασμάτι.