Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλα με κάρυ και μήλα

Κοτόπουλα με κάρυ και μήλα

0
kotopoulo-curry-milo
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κίτρινο κάρυ
  • 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το λάδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει σχεδόν το κοτόπουλο. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα τακτοποιούμε -προσεχτικά για να μη διαλυθούν- στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…