Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τένις: Δύο Ξανθιώτες συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Τένις: Δύο Ξανθιώτες συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

0
romilia_moyrvati_copy-empros

Οι Ρωμυλία Μουρβάτη και Γιάννης Ζλατίνης εκπροσώπησαν τον Ο.Α. Ξάνθης

Το διάστημα 5 – 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση στην Καβάλα    

   
Πέντε ημέρες διήρκησαν συνολικά οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τένις (ηλικίες 14 και 18 ετών) που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 5- 10 Οκτωβρίου στην Καβάλα.
Το τουρνουά ήταν επίσημο και ενταγμένο στο πρόγραμμα της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) ενώ τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο ΑΟΑ Καβάλας «Μακεδονικός» που τα πήγε περίφημα, όπως συμφώνησαν μετά το τέλος των αγώνων οι συμμετέχοντες. 70 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη Ελλάδα παρευρέθηκαν τις παραπάνω ημέρες στη γειτονική μας πόλη και ανάμεσα τους βρέθηκαν αρκετά από τα ¨ταλέντα¨ του αθλήματος στην Ελλάδα.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπήρξε διπλή εκπροσώπηση από την Ξάνθη, καθώς στην κατηγορία «κορίτσια 14 ετών» συμμετείχε η Ρωμυλία Μουρβάτη και στην κατηγορία «αγόρια 18 ετών» ο Ιωάννης Ζλατίνης, αμφότεροι από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ξάνθης.  
Στην κατηγορία «κορίτσια 14 ετών» η Ρωμυλία Μουρβάτη  
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στην κατηγορία «κορίτσια 14 ετών», καθώς το ¨ταμπλό¨ των 32 αθλητριών συμπληρώθηκε, με τις συμμετοχές να προέρχονται από συλλόγους όλης της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα από Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, αλλά και με πολλές τενίστριες από ομάδες της περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Τις δυνάμεις της στο τουρνουά δοκίμασε η Ξανθιώτισσα τενίστρια Ρωμυλία Μουρβάτη, η οποία αποκλείστηκε στον 1ο γύρο χάνοντας με 2-0 από τη Δανάη Πετρούλα (ΑΠΟ Sunny Sports Club – Αθήνα). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μουρβάτη ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που πήρε μέρος στην κατηγορία καθώς είναι μόλις 11 ετών ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες ήταν κατά 1 έως 3 χρόνια μεγαλύτερες.
Νικήτρια της κατηγορίας αναδείχθηκε η Αθανασία Παπαδημητρίου (ΑΣΑ Λάρισας) η οποία στον τελικό επικράτησε με σκορ 2-0 επί της συμπολίτισσας της, Αθανασίας Ζαχοπούλου, του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας.  
Στην κατηγορία «αγόρια 14 ετών» ο Ιωάννης Ζλατίνης  
Στην κατηγορία «αγόρια 14 ετών» δεν υπήρξε καμία ξανθιώτικη συμμετοχή ενώ λίγες ήταν οι συμμετοχές στην κατηγορία «αγόρια 18 ετών» καθώς μόλις οκτώ αθλητές πήραν μέρος. Από αυτούς οι έξι προέρχονταν από ομάδες της Α’ Ένωσης (περιφέρεια Α.Μ. – Θ.), ένας από τη Θεσσαλονίκη και ένας από την Αθήνα.
Και σε αυτή την κατηγορία πάντως υπήρξε ξανθιώτικη εκπροσώπηση με τον Ιωάννη Ζλατίνη του Ο.Α. Ξάνθης, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα (προημιτελικά) νίκησε με 2-0 τον Γεώργιο Σκορδούλη του ΑΟΑ Καβάλας, ενώ στη συνέχεια ο Ξανθιώτης τενίστας αποκλείστηκε από τον Γεώργιο Σταματιάδη (ΟΑ Θεσσαλονίκης) με 2-0 σετ.
Στην κατηγορία «αγόρια 14 ετών» νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (ΕΣΟ Επίκουρος Πολίχνης) ο οποίος στον τελικό νίκησε τον Παναγιώτη Κωσταρά (ΟΑ Πετρούπολης) με 2-0 σετ. Αντίστοιχα στην κατηγορία «αγόρια 18 ετών» νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλαος Πατρίκιος (ΣΑ Σερρών) που στον τελικό νίκησε με σκορ 2-0 τον Γιώργο Σταματιάδη του ΟΑ Θεσσαλονίκης.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιλανθρωπική κίνηση των Παλαιμάχων Βιστονίδας στο bazaar του Συλλόγου Καρκινοπαθών

Συνεχίζουν την έντονη δραστηριότητά τους κι εκτός αγωνιστικών χώρων οι Παλαίμαχοι Βιστονίδ…