- 1/4 κούπας φασόλια μικρά ξερά
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 μεγάλο καρότο
- 1/4 κούπας
- αρακά, καθαρισμένο
- 2 κουτ. κάπαρη2
- κουτ. ψιλοκομμένο αγγουράκιτουρσί
- 2 κουτ. ψιλοκομμένη πιπεριάκόκκινη (από βάζο)
- 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα1
- κουτ. χυμό λεμονιούαλάτι, πιπέρι
- 1 κούπα μαγιονέζα
Βάλτε τα φασόλια σε νε-ρό κι αφήστε τα να στα-θούν μια νύχτα.Στραγγίστε τα, βάλτε τασε κατσαρόλα με νερό καιβράστε τα, ώσπου να μα-λακώσουν. Στραγγίστε τακι αφήστε τα να κρυώσουν.Καθαρίστε την πατάτα καιτο καρότο και κόψτε τα σεμικρούς κύβους. Βάλτε ταμαζί με τον αρακά σε μικρήκατσαρόλα με νερό καιβράστε τα 15′, να μαλα-κώσουν, χωρίς να λιώ-σουν. Στραγγίστε τα κιαφήστε τα να κρυώσουν.Σ’ ένα μπολ, ανακατέψ-τε τα βρασμένα υλικά μεόλα τα υπόλοιπα, εκτόςαπό το χυμό λεμονιούκαι τη μαγιονέζα. Πε-ριχύστε τα με το χυμόλεμονιού, προσθέστε τημαγιονέζα κι ανακατέψτεελαφρά, να πάει παντού.Βάλτε τη σαλάτα σε πιατελίτσα και γαρνίρετέ τη με καρότακομμένα σε λουλουδάκια και αγγουράκια τουρσί. Εναλλακτικά,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά κατεψυγμένα.Τα κατεψυγμένα, χρειάζονται λιγότερο βράσιμο από τανωπά λαχανικά.