Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οργή φορέων για την Αστυνομική Σχολή

Οργή φορέων για την Αστυνομική Σχολή

0
sxoli-astinomias-empros

Ετοιμάζεται πανξανθιώτικο «μέτωπο» κατά της απόφασης Δένδια

Πλούσιο το παρασκήνιο της σύσκεψης. Πληροφορίες λένε ότι  μέτρησε «ιερή» παρέμβαση από Άνθιμο υπέρ του Διδυμοτείχου

Διαστάσεις πανξανθιώτικου ξεσηκωμού εκλαμβάνει η απόφαση της  κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης και να παραταθεί επί τρίμηνο ή τετράμηνο  – όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη στη προχθεσινή σύσκεψη με τους φορείς της Θράκης – ως Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών σε αντίθεση με τις άλλες δύο σχολές της Θράκης (Κομοτηνής και Διδυμοτείχου) που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ενώ οι Λαθρομετανάστες που υπάρχουν τώρα εκεί δρομολογείται να μεταφερθούν σε στρατόπεδο της Άρτας.  Η σύσσωμη οργισμένη αποχώρηση των εκπροσώπων της Ξάνθης από τη σύσκεψη(Κοντού, Καραλίδη, Στυλιανίδη, Μωραϊτη) προοιώνισε το τι έπεται. Ενδεικτικές είναι και οι ανακοινώσεις που εξέδωσε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος, οι δηλώσεις του Δήμαρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»  καθώς επίσης και επίσης η ΝΟΔΕ Ξάνθης, ενώ στο πλευρό τους τάσσεται και η Μητρόπολη Ξάνθης η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «συντάσσεται με όλους τους τοπικού φορείς κατά της αποφάσεως αυτής και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για ην επαναλειτουργία της Αστυνομικής σχολής Ξάνθης».  

Έντονη αντίδραση Κοντού
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κοντού ο οποίος στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας που καθιστά αναξιόπιστο τον κ. Δένδια, διαχωρίζει τη θέση του δηλώνοντας ότι θα πρωτοστατήσει στις οργανωμένες κινητοποιήσεις, παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Θρακιώτη υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπονοώντας ότι αυτός σε συνεργασία με τους Εβρίτες βουλευτές (Γεροντόπουλο – Ντόλιο) έβαλε το χέρι του για να γίνει αυτή η επιλογή. 
Ενδεικτικό είναι το παρακάτω απόσπασμα: «Το «απολύτως προσωρινό» του κ. Δένδια ίσχυσε τελικά μόνο για την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, ενώ εξαιρέθηκε η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.
Τίθεται πλέον θέμα εμπιστοσύνης των πολιτών της Ξάνθης προς τον κ. Δένδια και την κυβέρνηση, οι οποίοι ανασκευάζουν με ευκολία τις θέσεις τους, με τις πράξεις τους εμπαίζουν την κοινωνία μίας εθνικά ευαίσθητης ακριτικής περιοχής και όπως όλα δείχνουν την σπρώχνουν σε πρωτοφανή αναβρασμό.
Προσωπικά, διαχωρίζω πλήρως τη θέση μου από αυτή την απόφαση, διαμαρτύρομαι απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας για το έλλειμμα αξιοπιστίας κυβερνητικών στελεχών και βέβαια είναι αυτονόητο ότι πρωτοστατώ στις οργανωμένες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους φορείς της περιοχής, στο πλευρό των οποίων πάντα βρίσκομαι.
Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα όσοι διατελούν σε κρίσιμες υπουργικές θέσεις αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δε μπορεί να λαμβάνονται με κριτήριο το .ποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»!  
Ο Σαλτούρος ενημέρωσε τον Βενιζέλο
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του κ. Σαλτούρου, ο οποίος κάνει λόγο για «εμπαιγμό των Ξανθιωτών από τον κ. Δένδια και την κυβέρνηση» και για «υπόγειες ή έστω σκοτεινές διαδρομές πέριξ των κέντρων λήψης αποφάσεων», και τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και παρόλα αυτά αποτελούν τακτική λειτουργίας υπουργών ή βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλτούρος δεν μετείχε στην σύσκεψη καθώς ήταν στην Κύπρο σε εκτέλεση κοινοβουλευτικού καθήκοντός του ως μέλος αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην ιδιαίτερα σημαντική Ιδρυτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ε.Ε: «Δεν μπορεί η Ξάνθη να αποτελεί αντικείμενο εσωκομματικών συσχετισμών, διευθετήσεων και πληγωμένων εγωισμών, ούτε και οι πολίτες της να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν ανεχόμαστε το δίκαιο της πυγμής γειτονικών Υπουργών, Βουλευτών και άλλων φορέων περιφερειακής εξουσίας που θεωρούν τη Ξάνθη εύκολη λεία», δηλώνει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να στηρίζει μια κυβέρνηση που μετέρχεται τέτοιες πρακτικές και να αποδέχεται η Ξάνθη να είναι θύμα της Θράκης». Αυτές του τις θέσεις καθώς και την απόφαση του να συμμετάσχει μαζί με όλους τους Ξανθιώτες σε δυναμικές, εάν χρειαστεί, κινητοποιήσεις μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνάντηση που είχε χθες στις 2.30μ.μ..

Το παρασκήνιο της σύσκεψης
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει η σύσκεψη των φορέων της Θράκης με τον υπουργό Επικρατείας ήταν επεισοδιακή. Στο άκουσμα της είδησης ο κ. Κοντός αντέδρασε με οργή διαπληκτιζόμενος με τον κ. Σταμάτη ενώ πληροφορίες λένε ότι λίγο έλειψε να’ ρθουν στα χέρια. Ο κ. Κοντός είχε και προσωπικό λόγο ν’ αντιδράσει έτσι γιατί η επικράτηση της θέσης του Ευριπίδη Στυλιανίδη τον εκτοπίζει από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και ανάγει τον κ. Στυλιανίδη σε «Θρακάρχη».  Έντονη ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Ξάνθης που μίλησε για συμπαιγνία και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ του Ευριπίδη Στυλιανίδη και των Εβριτών βουλευτών. Και ο κ. Καραλίδης σήκωσε «μπαϊράκι», διαφοροποιούμενος από τη γραμμή Γιαννακίδη,  ο οποίος και δεν αποτόλμησε να λειτουργήσει σαν περιφερειάρχης και της Ξάνθης αλλά συντάχθηκε με τους Εβρίτες και του Κομοτηναίους ενώ αίσθηση προκάλεσε σε το γεγονός πως «χάιδεψε τα αυτιά του κ. Σταμάτη,  εξαίροντας το έργο του ως περιφερειάρχη. Πληροφορίες λένε ότι καθοριστικό ρόλο για την απόφαση αυτή έπαιξε και η «ιερή παρέμβαση» του Μητροπολίτη Έβρου Άνθιμου που αποφάνθηκε ότι  ο Έβρος είναι πιο φτωχή περιοχή από την Ξάνθη και κατά συνέπεια πρέπει να επιλεγεί η Σχολή του Διδυμοτείχου. Έλλειμμα περιφερειακής συνείδησης καταλόγισε ο Στέλιος Μωραϊτης στους παρευρισκομένους και αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των υπόλοιπων τριών. Πληροφορίες λένε ότι αναφέρθηκε και στα ανταποδοτικά οφέλη,  γεγονός που εκλήφθηκε σαν «παζάρεμα» και  δημιούργησε αρνητική εντύπωση. Ο ίδιος πάντως μιλώντας στο «Ε» το διέψευσε κατηγορηματικά.

Έριξαν κλήρο ποια θα φαγωθεί
Επίσης αρνητική εντύπωση δημιούργησε η απάντηση του κ. Σταμάτη όταν ρωτήθηκε με ποια κριτήρια έχει ληφθεί αυτή η απόφαση για τη Σχολή της Ξάνθης,  τη στιγμή που κ. Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου κ. Ντόλιου στην Βουλή είπε: « Εάν υπάρξει μια (σ.σ. σχολή στην Θράκη), δεν θα είναι το Διδυμότειχο, θα είναι μια άλλη σχολή της Θράκης. Εντάξει; (από τα πρακτικά της Βουλής). Η απάντηση ήταν ότι η απόφαση ελήφθη με …κλήρωση, αφήνοντας  άναυδους τους  εκπροσώπους της Ξάνθης, αλλά κατ’ επέκταση και όλους μας καθώς καταδεικνύει πως παίρνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις!!!  

ΝΟΔΕ Ξάνθης: «Δεν μπορείτε κύριοι με τις λογικές και τις πρακτικές σας να διχάζετε τους Θρακιώτες και να αγνοείτε την Ξανθιώτικη κοινωνία!»


 Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις αναφορικά με την φιλοξενία λαθρομεταναστών στην Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης και τελικά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της, ως κομματική οργάνωση, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την αγανάκτησή μας για την παύση λειτουργίας της έστω κι αν πρόκειται για προσωρινή όπως υποστηρίζεται.
Σύσσωμη η οργάνωση δηλώνει κάθετα αντίθετη στο παραπάνω ενδεχόμενο! 
Μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση των αρμοδίων , τόσο του υπουργού Επικρατείας βάσει των όσων πληροφορηθήκαμε ότι διημείφθησαν, όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που το προηγούμενο διάστημα συνεχώς διαβεβαίωνε για τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας της Ξάνθης! Αποδεικνύεται ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» όσον αφορά την Ξάνθη!
Δεν μπορείτε κύριοι με τις λογικές και τις πρακτικές σας να διχάζετε τους Θρακιώτες και να αγνοείτε την Ξανθιώτικη κοινωνία!

ΑΝ. ΕΛ.: Έχει στηθεί ένα οργανωμένο έγκλημα κατά της Θράκης


«Οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες Ν. Ξάνθης είχαμε ενημερώσει για τα σχέδια της Τριανδρίας Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη  σχετικά με την μετατροπή της  Αστυνομικής Σχολής Δοκιμών Αστυφυλακών Ξάνθης σε κέντρο λαθρομεταναστών.
Κάποιοι προσπάθησαν για ακόμη μια φορά να μας καθησυχάσουν, κάποιοι  μας διαβεβαίωναν ότι θα είναι για λίγο και κάποιοι άλλοι ότι θα παραιτηθούν αν δεν λειτουργήσει η σχολή! Οι ίδιοι  τώρα μας ενημερώνουν «απογοητευμένοι» ότι η κυβέρνηση στην οποία έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης τους, ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήριο το «ποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη»!
Αγαπητοί συμπολίτες έχει στηθεί ένα οργανωμένο έγκλημα κατά της Θράκης πολύ καλά σχεδιασμένο και τα κέντρα λαθρομεταναστών ήταν η αρχή! Ώρες  πριν κλείσει η βουλή της Κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ φέρνανε νόμους μέσα στο κοινοβούλιο ερήμην όλων μας.
Ν. 3907/2011. ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Το έγκλημα κατά της Θράκης με τα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών και με ειδικές οικονομικές ζώνες (Ε.Ο.Ζ) σε πλήρη εφαρμογή έχει υπογραφή!
Τελικά ξέρατε τι ψηφίζατε στην Βουλή ή όχι;»


Μαριάνα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…