- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια. Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό. Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο κι από την άλλη πλευρά.
για το κοτόπουλο.