Σχόλια 25/06/2012

0
beaute2-empros

Λογιστικά γραφεία: Για κάθε υποβολή φορολογικής δήλωσης δωρεάν το…υπογλώσσιο!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Νέο κατάστημα  


Νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Θοδ. Χατζηγεωργίου (Πύρρου).
Άνοιξε και λειτουργεί ένα όμορφο live café bistro στην οδό Βας. Σοφίας 25 με την ονομασία Beaute «Ωραίο – Όμορφο».
Στο κατάστημα σερβίρεται ποικιλία καφέδων, ποτών, αναψυκτικών, σε ένα όντως όμορφο περιβάλλον, ενώ τα βράδια η δροσιά περισσεύει στην όμορφη περιοχή όπου στεγάζονται και οι διάφοροι καρναβαλικοί σύλλογοι.
Από τη στήλη, καλές δουλειές.
«Ε»    

Το στόμα  


Το στόμα μιλάει για εκείνο που είναι γεμάτη η καρδιά του. Ο καλός άνθρωπος βγάζει από το καλό  που έχει μέσα του , καλά λόγια,  και ο κακός άνθρωπος από το κακό που έχει μέσα του βγάζει κακά και βλάσφημα λόγια.
Κατά Ματθαίον ιβ΄ 34-37
Για την αντιγραφή – Ο Σχολιαστής.        

     
Μεταρρυθμίσεις  


Μεταρρυθμίσεις ακούμε αλλά μεταρρυθμίσεις –ακόμη – δεν βλέπουμε.
Από την άλλη η Τρόικα πιέζει και απαιτεί εφαρμογή των δεσμεύσεων θέτοντας τελεσίγραφο για λήψη μέτρων-εξπρές.
Κι ενώ λίγο-πολύ όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη για μέτρα, για ιδιωτικοποιήσεις, για κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, αποκρατικοποιήσεις και άλλα μέτρα, ο λαϊκισμός από πλευράς κάποιων κομμάτων φρενάρει όλα αυτά.
Όπως έγινε και με την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τόλμη. Θα πρέπει να τολμήσουν οι υπουργοί, οι τρεις αρχηγοί, τα κόμματα, όλοι!
Διαφορετικά, δεν θα γίνει τίποτε και δικαιολογημένα θα φωνάζουν οι εταίροι μας και θα αρνούνται την επόμενη δόση.
«Ε»        

Είσπραξη συνδρομών  


Στις επόμενες ημέρες ξεκινά η είσπραξη της συνδρομής της εφημερίδας. Ως εκ τούτου θα επισκεφθεί τους αγαπητούς συνδρομητές μας η νέα συνεργάτης κυρία Αναστασία για την είσπραξη του α΄ εξαμήνου του 2012.
Υπενθυμίζουμε στους φίλους συνδρομητές μας ότι η δική τους οικονομική ενίσχυση πως είναι από τα βασικά στηρίγματα της εφημερίδας στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.
Τους ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη προς την εφημερίδα.
«Ε»    

Αλλάζει ο “Τειρεσίας”  


Ξεκινάει η συζήτηση για ν’ αλλάξει ο Τειρεσίας. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης προκειμένου να χρυσώσει το χάπι των μέτρων και της λιτότητας στα κοινωνικά στρώματα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης προτίθεται να λάβει πρωτοβουλίες για να περιορίσει την ισχύ του «Τειρεσία» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που καθίστανται λόγω κρίσης προβληματικές, σεβόμενη από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι ο «Τειρεσίας» στοχεύει στο να προστατεύει την αγορά από κακές πρακτικές.
Εξάλλου, η πρόθεση για αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» αποτελεί προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης συνεργασίας και αποτελεί κοινή επιδίωξη και των τριών πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξει το καθεστώς μεταχρονολόγησης των επιταγών καθώς και η γενικότερη λειτουργία του Τειρεσία, ώστε να δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις. Με το ισχύον καθεστώς, μια επιταγή σφραγίζεται ως ακάλυπτη αν δεν έχει αντίκρισμα σε 16 ημέρες. Μία από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι φορείς και οι παραγωγικές τάξεις, είναι η επέκταση του χρονικού ορίου για το σφράγισμα των επιταγών και την αναγγελία στον Τειρεσία, από 16 ημέρες, που ισχύει σήμερα, σε 30 ημέρες.
Σημειωτέον, ότι οι έμποροι έχουν ζητήσει την άρση των ποινικών κυρώσεων και τη μη καταχώρηση στον «Τειρεσία» των ακάλυπτων επιταγών για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ. Στον «Τειρεσία» εγγράφεται κάποιος αυτόματα όταν υπάρχει διαταγή πληρωμής ή κατάσχεσης, αλλά και όταν έχει εκδώσει ακάλυπτη επιταγή που σφραγίστηκε ή έχει υπογράψει συναλλαγματική που δεν πληρώθηκε.  

 

   
Πάρκο Βιοσφαίρας UNESCO στη Σαμοθράκη  

 


Εκδήλωση με τίτλο «Σαμοθράκη: Πάρκο Βιόσφαιρας UNESCO» διοργανώθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο – Χώρα Σαμοθράκης, η Δημοτική Αρχή.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Σαμοθράκης τίμησε την Prof. Dr.Marina Fischer-Kowalski -Institute of Social EcologyVienna (SEC) ανακηρύσσοντας την επίτιμο δημότη του δήμου για τις προσπάθειες της να αναδείξει το νησί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικά στους κόλπους της Unesco και την αγάπη που τρέφει για τον τόπο.
Παράλληλα η Prof. Dr.Marina Fischer-Kowalski θα παρουσιάσει την προσπάθεια, της οποίας ηγείται, και αφορά την ένταξη του Δήμου Σαμοθράκης στο πρόγραμμα Man& Biosphere της Unesco. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης το Χρυσό Βραβείο που απονεμήθηκε στη Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος βιώσιμος τουριστικός προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών (European Coastal & Marine Union – EUCC) τον Μάιο του2012 στο Torres Vedras της Πορτογαλίας.    

 

4 ακίνητα νοικιάζει ο δήμος  

 


Τέσσερις διακηρύξεις για δημοτικά ακίνητα ανακοίνωσε ο δήμος Ξάνθης και αφορούν δύο χώρους στο χονδρεμπόριο και δύο στη δημοτική αγορά. Τις τελευταίες ημέρες έγινε αρκετός λόγος μέσα στις επιτροπές για το τίμημα του ενοικίου και οι σύμβουλοι κατέληξαν σε συμβιβαστικές λύσεις, με σκοπό να μη θίγουν τους όρους προηγούμενων συμβολαίων, αλλά και με γνώση του γεγονότος ότι παραμένουν οι τιμές χαμηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.
Οι δημοπρασίες θα γίνουν στις 30 Ιουλίου στο δημαρχείο.
Ε.Δ.  

 

Ξεκίνησε η προετοιμασία  

 


Έγινε η πρώτη οργανωτική σύσκεψη για τις φετινές γιορτές παλιάς πόλης, όπου κύριο χαρακτηριστικό μπορούμε να πούμε ότι είναι ο αναμενόμενος περιορισμός του προϋπολογισμού, και άρα η ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των συλλόγων. Η πρόταση του Μανόλη Φανουράκη για εμπλουτισμό των εκδηλώσεων από τους συλλόγους είναι ενδιαφέρουσα, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί ο χαρακτήρα και το «στίγμα» του κάθε συλλόγου. Ήδη κάποιοι είναι πολύ οργανωμένοι και ορεξάτοι σε αυτόν τον τομέα και έχουν βάλει τη «σφραγίδα» τους στο θεσμό. Η σύσφιξη των οικονομικών πάντως, μόνο δικαιολογία μπορεί να είναι για την αδράνεια από πλευράς όλων των εμπλεκομένων, καθώς έχει αποδειχθεί από φορείς της Ξάνθης και από αντίστοιχες διοργανώσεις ότι δεν είναι τα χρήματα που «χρωματίζουν» και «ζωντανεύουν» τις εκδηλώσεις της πόλης.
Ε.Δ.    

 

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι…


 Ο Ζερίτης είναι ένας επιχειρηματίας που άσκησε μια επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας, η οποία ωφελήθηκε απ’ αυτή αλλά και ο ίδιος ωφελήθηκε όπως και από τα ευεργετικά προνόμια των αναπτυξιακών νόμων ιδιαίτερα τις εποχές που ίδρυσε την DIANA. Και εντάξει τη «χτύπησε» η κρίση και αποφάσισε να την οδηγήσει σε πτώχευση. Ως εδώ καλά για τον κ. Ζερίτη. Όμως η κίνησή του να μισθώσει τα οικόπεδα πέριξ του εργοστασίου σε εταιρεία των δύο υιών του από τον Απρίλιο του 2011 ενώ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον Δεκέμβριο του 2011 και να πουλήσει το εμπορικό σήματα της DIANA στη Βουλγαρία τον εκθέτουν…Τον εκθέτει επίσης η συμπεριφορά του στους εργαζόμενους που τους έχει αφήσει απλήρωτους 8 μήνες όπως και αυτά που ισχυρίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι θέλει να επαναλειτουργήσει την DIANA και θα φέρει νέους αγοραστές από την Άπω Ανατολή.
Ο κ. Ζερίτης μάλλον έμεινε στα παλιά…τότε που περνούσαν αυτά και επιστράτευσε τις παλιομοδίτικες στρατηγικές του για να πείσει…μόνο που έχασε παταγωδώς γιατί ευτυχώς κάποιες νοοτροπίες περί επιχειρηματικότητας έχουν αρχίσει ν’ αλλάζουν ή γιατί είναι βαρύ το πολιτικό κόστος από την κοινωνική κατακραυγή  για το περιφερειακό συμβούλιο!
Μ.Ξ.

Δεν το βάζουν κάτω στην ΤΕΞ…


Παρότι πέρασαν 29 χρόνια με δικαστήρια δεν έχουν σκοπό να το χωνέψουν ότι σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, τον Άρειο Πάγο δεν νομιμοποιείται ο όρος «Τουρκικός» στην επωνυμία της Ένωσης γιατί παραβιάζει τη Συνθήκη της Λοζάνης που δεν αναγνωρίζει εθνική μειονότητα στην χώρα μας αλλά θρησκευτική μειονότητα. Πάνε λοιπόν για δεύτερη φορά στο ΕΔΑΔ απ’ το οποίο δικαιώθηκαν την πρώτη φορά για παραβίαση του άρθρου 46 του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι. Τώρα επιζητούν κρίση και γι αυτό αλλά και το άρθρο 46 παρ. 1 σύμφωνα με το οποίο τα κράτη που υπέγραψαν της Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεούνται να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα με τη χώρα μας που υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν είναι δεσμευτικές για τα ελληνικά δικαστήρια.
Ζωή να’ χουμε να τα λέμε λοιπόν για την ΤΕΞ…
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…