Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 24η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 24η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη

0
agrotica

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, Agrotica η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 του μήνα.
Δικαιώνοντας τη φήμη της, ως μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις του αγροτικού κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, η 24η Agrotica θα προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες από 25 χώρες της Ευρώπης. Ακόμη στην Agrotica οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 34 κράτη, ενώ οι εγχώριες συμμετοχές είναι από το σύνολο της επικράτειας. Συνολικά 745 εκθέτες, Έλληνες και ξένοι, θα καλύψουν τις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα στις στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».
Εκτός από το υπουργείο, πολλοί φορείς της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής θα είναι στην έκθεση, όπως η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ, η ΣΥΔΑΣΕ, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας και Οργανισμοί Ελέγχου- Πιστοποίησης γεωργικών προϊόντων.
Η έκθεση πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η 14η Συνάντηση Εθνικών Αγροτικών Δικτύων των Κρατών-Μελών και Περιφερειών της ΕΕ και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, που τιτλοφορείται «Νέες Καλλιέργειες και Τεχνολογίες στη Γεωργία ως Προοπτική Ανάπτυξης».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ακόμη το σαλόνι «Γεύσεις και Εικόνες από την Ελλάδα» στο Περίπτερο 7, όπου με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζονται οι δραστηριότητες των φορέων και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα. Στο ίδιο Περίπτερο θα λειτουργεί και το Αγρόραμα, που είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου συμμετέχουν μικρές εταιρείες και οικοτεχνίες του αγροτικού χώρου με στόχο την παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών από τους τομείς της παραγωγής, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και των συλλογικών φορέων τοπικής ανάπτυξης.
Στη 14η Συνάντηση των Εθνικών Αγροτικών Δικτύων, που διοργανώνεται στις 2 Φεβρουαρίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα συναντηθούν 80 εμπειρογνώμονες της αγροτικής ανάπτυξης απ΄όλες τις χώρες της ΕΕ. Η σχετική συνάντηση είναι κλειστή για το κοινό και η επιλογή της AGROTICA για τη διοργάνωση της καταδεικνύει τη σημασία της έκθεσης για τις εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Να σημειωθεί ότι Χορηγός του Πανελληνίου Συνεδρίου της Agrotica είναι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Οι αλλαγές στην ΚΑΠ είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών…