Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Σε επίσχεση συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ προχώρησαν οι γιατροί

Σε επίσχεση συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ προχώρησαν οι γιατροί

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Σε εξώδικη δήλωση επίσχεσης συμβάσεων που συντάχθηκε και επιδόθηκεστις 30 Νοεμβρίου, προχώρησαν οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ («ΟργανισμόΠερίθαλψης Ασφαλισμένων και Δημοσίου») γιατροί της Ξάνθης, σε εφαρμογήτωναποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πουελήφθησαν στις 6 Νοεμβρίου 2011.
Οι γιατροί της Ξάνθης μέσω του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου δηλώνουνότι από 1 Δεκεμβρίου προχωρούν σε επίσχεση συμβάσεων, πράγμα πουσημαίνει ότιδέχονται  τουςασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ.αμειβόμενοι, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, εκδίδονταςαπόδειξηπαροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογέςσυνταγογράφησης και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων.
Οι λόγοι που οδήγησαν τους γιατρούς σε αυτή την ενέργεια, όπωςεπισημαίνουν, είναι ότι:
• Ο Ο.Π.Α.Δ. με την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενωνπρος ημάς ποσών, τα οποία οφείλονται πέραν του έτους, έχει ήδηαναστείλει τιςδικές του συμβατικές υποχρεώσεις έναντί μας.
• Ο Ο.Π.Α.Δ. από 1 Νοεμβρίου 2011 έχει ενσωματωθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.(Εθνικός Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Παροχής Υγείας), χωρίς να έχειδιασαφηνιστείτο περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα ως Ιατροί καιΑνώνυμεςΕταιρείες παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, να βρισκόμαστε σε πλήρηαβεβαιότητα, ωςπρος την σχέση μας με το νέο Οργανισμό.
Εν τω μεταξύ ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή το καθεστώς του ΕΟΠΠΥ, αν καιοι γιατροί έχουν εκδηλώσει σφόδρα την αντίθεσή τους με το καθεστώς καιαρνούνται να υπογράψουν τις επίμαχες συμβάσεις. Η συνολική κινητοποίησητωνγιατρών έχει δημιουργήσει προβλήματα σε ασφαλισμένους που δεν μπορούνναπρομηθευτούν συγκεκριμένους τύπους φαρμάκων και να υποβληθούν σεεξετάσεις. ΤοΙΚΑ Ξάνθης πάντως, έχει ήδη μεταβληθεί σε μονάδα ΕΟΠΠΥ και έχειτοποθετηθεί ηανάλογη πινακίδα στην είσοδο του κτιρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…