Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Για αδικίες στο «χαράτσι» μιλά ο Μάντατζη

Για αδικίες στο «χαράτσι» μιλά ο Μάντατζη

0

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτηρίζει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζητο  ύψος τουσυντελεστή για τονυπολογισμό του τέλους ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ο κ. Μάντατζηκάνει λόγογια τιμή ζώνης ίδια με περιοχές ακόμη και της πόλης της Ξάνθης και ζητάαπό τονΕυάγγελο Βενιζέλο να αναπροσαρμόσει το συντελεστή ειδικά για τα ακίνηταπουβρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
 
Η ερώτηση του βουλευτή
Κύριε Υπουργέ,
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους απομακρυσμένων,ορεινών χωριών της Ξάνθης όταν έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ηέκπληξηαφορούσε στα χρηματικά ποσά που καλούνται να καταβάλλουν για το ειδικότέλοςτων ακινήτων.
Συγκεκριμένα, το ύψος της τιμής ζώνης έχει υπολογιστεί στα τρία (3)ευρώ, παρόλο που πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε ορεινές,απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές. Να σημειωθεί ότι η ίδια τιμήζώνης,δηλαδή τρία (3) ευρώ, έχει υπολογιστεί και για πολλά ακίνητα τα οποίαβρίσκονται στην πόλη της Ξάνθης.
Επειδή καλούνται να πληρώσουν αντίστοιχα ποσά οι ιδιοκτήτες ακινήτωνσε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές με πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτωνστην πόλητης Ξάνθης,  καιεπειδή ο τρόπος πουέχουν διαμορφωθεί και υπολογιστεί οι κλίμακες δημιουργούν αίσθημααδικίαςιδιαίτερα σε όσους ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές,
Ερωτάσθε:
1.Προτίθεστε να επανεξετάσετε και να αναπροσαρμόσετε τον συντελεστήειδικά για  ταακίνητα που βρίσκονται σεαπομακρυσμένες ορεινές περιοχές προκειμένου να μην υφίστανται οιιδιοκτήτεςαυτών των ακινήτων δυσανάλογα για αυτούς οικονομικά βάρη;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…