Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τέλος εποχής Αδρικόπουλου στο ΕΒΕ

Τέλος εποχής Αδρικόπουλου στο ΕΒΕ

0

Νότες ευθυμίας και ανωτερότητας που έμοιαζαν αταίριαστες στο κλίματου Επιμελητηρίου έβρισκαν μία ισορροπία με την σταδιακή κορύφωση τηςπροεκλογικής κόντρας, η οποία για τελευταία φορά βρήκε πρόσφορο έδαφοςστησυνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ, αφού ήταν και η καταληκτήρια της 10ετούςσχεδόνδιοίκησης Ανδρικόπουλου.
 
Αυτοί που φεύγουν…
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη καιευχήθηκε νέες επιτυχίες στους διαδόχους.
Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία οπροϋπολογισμός του 2012 με τον κ. Γιάννη Αθανασιάδη να εξηγείλεπτομερώς τουςλόγους, αλλά και τα σημεία που του υποδεικνύουν την καταψήφιση τουπροϋπολογισμού. Κύρια κριτική του κ. Αθανασιάδη ήταν ότι δεν υπήρχανεπαρκείςεπεξηγήσεις και σαφής προγραμματισμός.
Επιπλέον, με πρόταση της κ. Μυρσίνης Ταρπίδου αναβλήθηκε η συζήτησητου αιτήματος του Ομίλου Πλαστικών Θράκης για μείωση των συνδρομών μετοσκεπτικό ότι η νέα διοίκηση του ΕΒΕ θα πρέπει να αποφασίσει επ’ αυτούμεδεδομένο μάλιστα ότι έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές οφειλές τουτρέχοντοςέτους. Πάντως, ευρύ ήταν το αίσθημα κατανόησης για το αίτημα από πολλάμέλη τουΔ.Σ. Η στήριξη ωστόσο, από μέρους του Σ. Μωραΐτη προκάλεσε τηναντίδραση του Γ.Αθανασιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ήταν αντίθετος την προηγούμενηφορά πουείχε ανακύψει το ίδιο θέμα.
Ο Γιάννης Σιούτας ζήτησε το λόγο για να κάνει μία αναδρομή στη 14ετήπαρουσία του στο Επιμελητήριο, μιας και δεν είναι εκ νέου υποψήφιος.Χαρακτήρισε«ατυχία» για το Επιμελητήριο και την Ξάνθη την παρουσία τουΑνδρικόπουλου στηδιοίκηση του ΕΒΕ και έδειξε την δυσαρέσκειά του για τη διαπίστωση ότι:«οιυποψήφιοι συνεχίζουν να κινούνται πάλι από τα κόμματα». Όσον αφορά τοδικό τουέργο εστίασε την παρουσία του στο ΕΒΕ σε 3 σημεία που θεώρησε ότιάφησαν τοστίγμα τους στην πόλη: την ίδρυση του συλλόγου δανειοληπτών, τηνεπίλυση τουθέματος απουσίας οφθαλμιάτρου για τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ καιβέβαια τοεγχείρημα των οικοπεδούχων του π. εργοστασίου ‘ΔΕΡΑΣ’.
Στο τέλος, ζήτησε συγνώμη από όσους στεναχώρεσε και εξήγησε ότιακόμα και για τις αντιπάθειες που δημιούργησε κινήθηκε με γνώμονα τοκαλό τουΕΒΕ.
Η απάντηση Ανδρικόπουλου ήταν: «μάλλον θα λείψετε από τουςσυμβούλους, επειδή δεν ξανακατεβαίνετε…», ενώ και ο Νίκος Κουτσουρίδηςέσπευσενα χαρακτηρίσει το Γιάννη Σιούτα παράδειγμα προς μίμηση και όχι προςαποφυγή.
 
Κι αυτοί που μένουν…
Εκείνος όμως που επέδειξε το μέγιστο επίπεδο αβροφροσύνης ήταν οΣτέλιος Μωραΐτης, ο οποίος πριν τοποθετηθεί σχετικά με το μακρύκατάλογο τωνεκτός ημερησίας θεμάτων που έθεσε, συνεχάρη για το έργο του τον ΓιάννηΣιούτα,επισημαίνοντας ότι: «η παράταξή σου δε σου το αναγνώρισε».
Με πρωτοβουλία του Στέλιου Μωραϊτη βρέθηκαν στο ΕΒΕ για νααποτυπώσουν την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ηΑναπτυξιακήΞάνθης ο διευθυντής Γιάννης Χοτζακιάνης και ο διευθυντής του ΚΕΚΣτέλιοςΓαβριήλ, οι οποίοι εξήγησαν ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας,παραμένουναπλήρωτοι και αναγκάστηκαν να κάνουν καταγγελία στο ΙΚΑ, λόγω μηκαταβολής τωνεισφορών για τα ένσημα. Αναφέρθηκαν στο ζήτημα της έλλειψης διοίκησηςκαι σεόλα τα επιμέρους προβλήματα, τη στιγμή που, όπως είπαν, υπάρχουνπρογράμματαπου έχουν θετικές εξελίξεις για την Ξάνθη, καθώς και χρήματα που έχειναεισπράττει η Αναπτυξιακή, αλλά δεν μπορεί λόγω απουσίας διοίκησης. Μεπαρότρυνση Μωραΐτη, πρόταση Ανδρικόπουλου και την συναίνεση από τηνπλευρά τουΑθανασιάδη αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τους (μεγαλο) μετόχους(δημάρχους) για να τους βάλουν προ των ευθυνών τους. «Να συνέλθουν καινα πουνεπιτέλους τι θα κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Επιπλέον, προημερησίας ο κ. Μωραΐτης έθεσε τόσο το θέμα του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ(επικροτώντας τη σύνταξη εξωδίκου από μέρους του δημάρχουΑλεξανδρούπολης) καιτόνισε τον κίνδυνο να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις λόγω αυτής τηςεισφοράς.Κάλεσε το ΔΣ να συστρατευτεί για τη διαμόρφωση μιας έγγραφηςδιαμαρτυρίας καιεπίσκεψης για τον ίδιο λόγο στο δήμαρχο της Ξάνθης. Ακόμη, υποστήριξεένθερματις κινητοποιήσεις που γίνονται ενάντια στο σταθμό διοδίων στον Ίασμοκαισημείωσε ότι τόσο η κινητοποίηση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών και τουΠΑΜΕ είναιδίκαιες και… υπεράνω κομμάτων.
Τέλος, ο κ. Μωραΐτης έδωσε εξηγήσεις σχετικά με το θέμα τηςτουριστικής διόδου, επιτιθέμενος σε μερίδα του Τύπου που, όπως είπε,διαστρέβλωσε τις προθέσεις του, αφού ο ίδιος μίλησε για «κλείσιμο» καιόχι γιακατάργηση του δρόμου, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κεντρική ηγεσίακαι ναπαρθούν πρωτοβουλίες για την πάταξη του παρεμπορίου. «Ήμουν από τουςπρωτεργάτεςγια να γίνει ο δρόμος, αλλά σήμερα έχει μετατραπεί σε δίοδο ληστώνκατσαπλιάδων, παρεμπόρων και λαθρεμπόρων», συμπλήρωσε.
Η τελευταία, εκτός απροόπτου, συνεδρίαση του Επιμελητηρίουολοκληρώθηκε με τον κ. Αθανασιάδη να «μετατρέπει» σε «ψωμί και αλάτι»τα χρόνιατων έριδων και των αψιμαχιών στο ΔΣ του ΕΒΕ και να εύχεται στον κ.Ανδρικόπουλο«μια ζωή πιο εύκολη, ευχάριστη και απολαυστική μετά το ΕΒΕ»!

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…