Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Υπέρβαση και ανατροπή το μήνυμα των εκλογών

Υπέρβαση και ανατροπή το μήνυμα των εκλογών

0

Στο μήνυμα των τελευταίωνεκλογών αναφέρεται ο Χρίστος Πούλιος μέσααπό ένα μεστό κείμενο. Κι αυτό το προσδιορίζει στην υπέρβαση και τηνανατροπήπου έγινε στο δεύτερο γύρο των εκλογών υπογραμμίζοντας ότι στη «δυνατότηταανυπότακτων, ακομμάτιστων  καιενίοτε«απείθαρχων» πολιτών να υπερβούν μηχανισμούς και προβλέψιμες αντιλήψειςκαι ναπετύχουν ανατροπές». Παράλληλα θέτει τον επόμενο στόχο απευθύνοντας καιένακάλεσμα: «Να πειστεί η σιωπηλή και απέχουσα πλειοψηφία να μεταμορφώσειτηνοργή, την απελπισία, τη δυσθυμία ή την απάθειά της σε βούλησησυμμετοχής. Ναπειστεί ότι μια «άλλη Ξάνθη είναι εφικτή»!
 
Πούλιος: Το «μήνυμα» των τελευταίων εκλογών
«Η λέξη «μήνυμα» ανήκει κι αυτή στην κατηγορία των κακοποιημένωνλέξεων. Με την συνεχή χρήση της, την κατάχρηση σε πολλές περιπτώσεις,μετασχηματίστηκε σε μια άνευ νοήματος και περιεχομένου, λέξη. Έτσι ηόποιαχρήση του όρου «μήνυμα» των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών στον τόπο μαςελλοχεύειτον κίνδυνο εσφαλμένων συμπερασμάτων. Παρ’ όλ’ αυτά από το οριακόαποτέλεσματης τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, την μεγάλη ανατροπή της δεύτερηςΚυριακήςκαι την νίκη – θρίλερ της επί πολλές δεκαετίες ίδιας ΔημοτικήςΠαράταξηςπροκύπτουν αβίαστα σκέψεις και συμπεράσματα. Στις μέρες τηςυπονομευμένης – καισυχνά οικτρά διαψευδόμενης- ελπίδας ισχυρός σύμμαχος ζωής παραμένει τομήαναμενόμενο, η «έκπληξη». Η δυνατότητα ανυπότακτων, ακομμάτιστων  και ενίοτε «απείθαρχων»πολιτών να υπερβούνμηχανισμούς και προβλέψιμες αντιλήψεις και να πετύχουν ανατροπές. Αυτόσυνέβηστην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο της Ξάνθης. Και ήτανμεγάλο.
Επόμενος πιο δύσκολος στόχος : Να πειστεί η σιωπηλή και απέχουσαπλειοψηφία να μεταμορφώσει την οργή, την απελπισία, τη δυσθυμία ή τηναπάθειάτης σε βούληση συμμετοχής. Να πειστεί ότι μια «άλλη Ξάνθη είναιεφικτή».
Η πόλη μας είναι σαν τη ζωή. «Δεν είναι ποτέ ούτε τόσο όμορφη ούτετόσο άσχημη όσο τη φανταζόμαστε. Είναι όμως η μόνη που έχουμε».
Αξίζει λοιπόν και να τη φανταστούμε πιο όμορφη απ’ ό,τι είναι και ναστοιχηματίσουμε στη μεταμόρφωσή της…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχρονα ‘Ζ’ αφυπνίζουν συνειδήσεις

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com«Θέλουμε να ενδιαφερθεί ο κόσμος και να σκεφτεί τι κάνου…