Οι Οικολόγοι ξαναχτυπούν

0

Συνέντευξη τύπου θα δώσει κλιμάκιο των ΟικολόγωνΠρασίνων  τηνΤετάρτη 14 Ιουλίου 2010στις 12:30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με θέμα τα προβλήματα πουανακύπτουναπό το σχεδιαζόμενο Αιολικό Πάρκο στην περιοχή της κοιλάδας Κομψάτουτου νομούΡοδόπης. 
Η αντιπροσωπεία  τωνΟικολόγων Πράσινων θα απαρτίζεται από τους : Ελεάννα Ιωαννίδου, Εκπρόσωπο Τύπου των ΟΠ, ΓιώργοΠασχαλίδη, ΣυντονιστήΠεριφερειακής Γραμματείας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης τωνΟΠ, ΞενοφώνταΖήση, Η/Μ και ειδικό σε θέματα Ενέργειας του Γραφείου των ΟΠΘεσσαλονίκης, ΧανςΓέρεντρουπ, Επιστημονικό σύμβουλο σε θέματα Φυσικού Περιβάλλοντος τωνΟΠ
Το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων μαζί με τον ΟργανωτικόΥπεύθυνο Βόρειας  Ελλάδαςτων ΟΠ κ ΘανάσηΜακρή θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τηςΞάνθης και θαέχουν συνομιλίες για το παραπάνω θέμα, καθώς και γενικά για θέματαπροστασίαςπεριβάλλοντος στις περιφέρειες της Ελλάδας.
 
Αρνητική η κοινωνία
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι, κατά πάγιατακτική τους εκφράζουν αρνητική θέση στην δημιουργία των αιολικών αυτώνπάρκωνγιατί, υποστηρίζουν, ότι η περιοχή παρουσιάζει Ορνιθολογική αξία!!
Ακόμη, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ότι η εγκατάστασητου Αιολικού Πάρκου «θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματατηςπεριοχής».
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η τοπική κοινωνία έχειαρνητική θέση έναντι των Οικολόγων Πρασίνων που αεροβατούν χορτάτοι απότιςδημόσιες εργασίες τους που τους εξασφαλίζουν υψηλό εισόδημα.
Επιτέλους, μια προοπτική για ανάπτυξη Αιολικών Πάρκωνυπάρχει για την περιοχή, ας μην την υπονομεύουν οι Οικολόγοι Πράσινοιπου ενώδηλώνουν ότι είναι υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με τις θέσειςτουςαυτές για τα Αιολικά Πάρκα, τίθενται απέναντι στο να καταστεί η χώραμας όσογίνεται πιο ανεξάρτητη από το πετρέλαιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παζάρεμα για την προεκλογική προβολή των συνδυασμών

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com  Για να συμφωνήσουν τους χώρους προβολής τους…