Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πολιτικός Δείπνος με «πράσινες» γεύσεις

Πολιτικός Δείπνος με «πράσινες» γεύσεις

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Δυναμική και σχεδόν παλλαϊκή παρουσία είχε το ΠΑΣΟΚ και σεκυβερνητικό επίπεδο μάλιστα,  στηνεκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης κ. Χρίστου Πούλιου – τηνΠαρασκευή στις8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» – αφού τρία από τα πέντε κυβερνητικά στελέχη του από τηνπεριφέρεια ΑΜΘήταν παρόντα. Συγκεκριμένα οι: Υφυπουργός Εσωτερικών (από τον Έβρο) κ. Γιώργος Ντόλιος,Υγείας κ.Μιχάλης Τιμοσίδης (από την Καβάλα), ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξηςκ.Σωκράτης Ξυνίδης ενώ ανειλημμένες υποχρεώσεις των υπολοίπων δύο υφυπουργών κ. Πεταλωτή(Κομοτηνή) και κ.Αηδόνη (Δράμα) δεν τους επέτρεψαν να είναι παρόντες.
 
Πούλιος ο κατάλληλοςεκφραστής του Καλλικράτη στο δήμο Ξάνθης
Η «κινητοποίηση» αυτή καταδεικνύει τα πολιτικάχαρακτηριστικά που προσδίδει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές καιείναιενδεικτική του βαθμού βαρύτητας που δίνει στην εκλογή του Χρίστου Πούλιου στο Δήμο Ξάνθης, έρχεταιδε να επιβεβαιώσειτον Σωκράτη Ξυνίδη που σε παλαιότερες δηλώσεις του μιλούσε για«στοίχημα τουΠΑΣΟΚ» στο δήμο Ξάνθης.  Ηεκδήλωση ήτανπρος τιμή του συνδυασμού του κ. Πούλιου και ήταν άπαντες προσκεκλημένοιόπωςκαι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, ουποψήφιοςδήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, τοπικά κομματικά στελέχη και ΜΜΕ. Οι τρεις υφυπουργοίδήλωσαν με τον πιοξεκάθαρο τρόπο τη στήριξη τους στην προσπάθεια αλλαγής στο δήμο τηςΞάνθης καιτην πεποίθηση τους ότι ο Χρίστος Πούλιος είναι το κατάλληλο πρόσωπο γιαναεκφράσει  τηφιλοσοφία  τουΚαλλικράτη, να κάνει πράξη τις αρχές καιτις αξίες στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της συμμετοχής του πολίτη.Είναιχαρακτηριστικό ότι ο κ. Ντόλιος τον αποκάλεσε τον κατάλληλο άνθρωπο γιατο ΔήμοΞάνθης, ενώ ο Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ παίρνει σοβαρά τοθέμα τουΚαλλικράτη και τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλουμε νακαταφέρουμενα υπερψηφιστούν εκείνοι οι συνδυασμοί και εκείνοι οι υποψήφιοι πουτάχτηκανυπέρ αυτής της μεταρρύθμισης. Έτσι η αποψινή παρουσία δεν είναι μιακομματικήκαταμέτρηση είναι ζήτημα ουσίας».
 
Προσεχώς ανάθεματικές το πρόγραμμα…
Ο κ. Πούλιος στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε τουςυπουργούς αλλά κυρίως τους «συνοδοιπόρους του στο όραμα», όπωςαποκάλεσε τουςυποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του. Αναφέρθηκε αδρομερώς στιςπρογραμματικέςτου θέσεις επισημαίνοντας ότι θα το παρουσιάσει ανά θεματικές στιςεπόμενεςμέρες στα ΜΜΕ και στο Ξανθιώτικο κοινό: «Το πρόγραμμά μας θα έχειδράσεις μεμετρήσιμα αποτελέσματα σ’ όλους τους τομείς όπως στην κοινωνικήμέριμνα, στονπολιτισμό. Θα δημιουργούμε με τον πολίτη για τον πολίτη…». Μια πρόγευσητωνκαινοτομιών που εισάγει και θα υπάρχουν στο πρόγραμμά του ανέφερε τηνδέσμευσήτου προς καλύτερη υπηρέτηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στουςοργανισμούςτου δήμου να συμμετέχουν και μη αιρετοί άνθρωποι με γνωστικάαντικείμενα,τεχνοκράτες με δείγματα γραφής στην τοπική κοινωνία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…