Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Χτίζουμε κόμμα ευθύνης και όχι διαμαρτυρίας»

«Χτίζουμε κόμμα ευθύνης και όχι διαμαρτυρίας»

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Στανέα τους γραφεία, στην οδό 28ης Οκτωβρίου54-56, υποδέχθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, τα πρώτα μέλητης νομαρχιακήςοργάνωσης της ΔημοκρατικήςΑριστεράς στην Ξάνθης, μετην ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου του κόμματοςΦώτη Κουβέλη στην πόλη μαςτο σαββατοκύριακο.
Οκ. Κώστας Γούναρης ενημέρωσεγια τη σειρά περιοδειών που πραγματοποιείοΦώτης Κουβέλης, για την επίσκεψή του στην Ξάνθη, την συνέντευξη τύπουτοΣάββατο στις 6 μ.μ.και την πολιτική ομιλίααμέσωςμετάστις 7.30 στο‘Ελισσώ’, ενώ σημείωσεότι το υπόλοιπο πρόγραμμακαι οι συναντήσεις θα γνωστοποιηθούν τις επόμενεςμέρες.
Στηνπρώτη συνάντηση μετα τοπικάΜΜΕ παρόντες ήταν: ο Κώστας Γούναρης, ο Κώστας Δέλκος,ο Γιώργος Στυλιανίδης, ο Σόλων Σαρακενίδης, ο ΣίμοςΕυαγγελίδης, η Παρθένα Ζουμπουλίδου,οΚώστας Καραγκιουρλής και ο Κώστας Σταμουλάς.
 
Μεβαρύτητα στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας
«Τοκαλοκαίρι τελείωσε, οι εκλογές τελείωσαν και τώραείναι ώρα η οργανωτική δομήτου νέου κόμματοςνα πάρει σάρκα και οστά», ανέφερε εισαγωγικά ο κ.Γούναρης σχετικά μετη δημιουργίατης ΔημοκρατικήςΑριστεράς που συμπληρώνει3 περίπου μήνεςζωής στην Ξάνθη. Έδωσε έμφασηστην πρόθεση των μελώντηςξανθιώτικης νομαρχιακήςοργάνωσης να μηνπεριοριστεί στην προβολή των θέσεων του κόμματοςγια τα μεγάλαεθνικά ζητήματα,αλλά ναδώσει βαρύτητα μεπαρεμβάσειςκαι τοποθετήσεις για τα τρέχοντα τοπικά θέματα.
Ηοργανωτική δομήτηςτοπικής επιτροπής αναμένεταινα δρομολογηθείμετάτην διεξαγωγήτου ιδρυτικού συνεδρίου τον Απρίλιο, όπου και θα εκλεγεί ο πρόεδρος τουκόμματος.Μέχρι στιγμής,όπωςδιευκρίνισε ο κ. Γούναρης στην Ξάνθη ο σχεδιασμόςβρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο συντονισμόςσε επίπεδο Περιφέρειας. «Άλλωστε, ο Καλλικράτης θέλεισυλλογικό παιχνίδι», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Συνεργασίες:«δεν αποκλείουμε κανένα, δε δίνουμε‘δαχτυλίδι’ σε κανένα»
Τηνπρόθεση να επιτευχθεί ένα άνοιγμαπρος την κοινωνία γνωστοποίησαν τα τοπικά στελέχη στησυνάντηση και μεαυτό το σκεπτικό διευκρίνισαν ότι είναι ανοιχτοί σε όλεςτις συνεργασίες, εφόσον υπάρχει κοινή αφετηρία. Παραδέχτηκαν ότι επιθυμούνπρονομιακέςσχέσεις μετους Οικολόγους- Πράσινους για να συνεργαστούν όπουυπάρχει πρόσφορο έδαφος, καθώς, όπως σημείωσεο κ.Γούναρης, «έχουμεσυναντηθεί στους αγώνες καιξέρουμεγια ζητήματαπουενδιαφέρουν την κοινωνία».
Πρόσθεσεότι οι επιλογές της ΔημοκρατικήςΑριστεράς ναστηρίξει δύο πρόσωπα χωρίς κομματικόπροφίλαποδείχθηκαν επιτυχημένες,καθώς διαγνώστηκε και ηδιάθεση του κόσμουνα στηρίξει πρόσωπα μηκομματικά,ενώσχετικά μεμελλοντικέςσυνεργασίες, πουπεριλαμβάνουνκαι την «παλιά οικογένεια» του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «είμαστεανοιχτοί. Δεναποκλείουμεκανέναν εκ προοιμίου,δενδίνουμε‘δαχτυλίδι’ σε κανέναν εκ των προτέρων».
 
Ναιστο ΔΝΤ, αλλά με όρους κοινωνίας
Τηστάση της ΔημοκρατικήςΑριστεράς απέναντι στην κρίση και το Μνημόνιοανέλαβε να εξηγήσει ο κ. Δέλκος,ο οποίος καταρχάς διευκρίνισε ότι: «πιστεύομεότι η προσφυγή στο ΔΝΤδεν ήταναναπόφευκτη, αλλά πάντως σήμεραείναι μίαπραγματικότητα.Δεγίνεται πολιτική μεαφορισμούς».Εξήγησε ωστόσο, ότι κάθε αλλαγή πρέπει να κινηθεί σεδύο άξονες, αφενός την επιβολή μέτρωνχωρίςαναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και αφετέρου την παράλληλη συζήτησητης μεταρρύθμισημετην εκκίνηση μιαςπαραγωγικής διαδικασίας. «Με άλλα λόγια, προτείναμεεπιμήκυνσητου χρόνου αποπληρωμής,χωρίς επέκταση των όρων, επιβάρυνση και των μεγάλωνεισοδημάτων,δηλαδή ΔΝΤμεόρους κοινωνίας», συμπλήρωσεο κ.Δέλκος.
 
Στόχοςη ανασύνθεση της Αριστεράς και της κοινωνίας
Απαντώνταςστ επιχείρημαπου θέλειτη ΔημοκρατικήΑριστερά διασπαστήτης Αριστεράς, τα στελέχη του νέου κόμματος,χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ «κοτέτσι μεκοκόριακαι χωρίς κότες, γιατί τίποτα δε γονιμοποιείταιεκεί», έκαναν μίααναδρομήστην πορεία τηςανανεωτικής πτέρυγας , η οποία σε ένα μεγάλοκομμάτιακολούθησε τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλησε ναεκφραστεί αυτόνομαόταν οι θέσεις τηςδιαφοροποιήθηκαν αισθητά. «Δεθέλουμενα είμαστετο απόκομμαμιαδιάσπασης, ένα ακόμηκόμμαδιαμαρτυρίαςστην Αριστερά, αλλά ένα κόμμαευθύνης. Φιλοδοξία και στόχευσή μαςείναι η ανασύνθεση της Αριστεράς και των ευρύτερων δημιουργικώνκαι προοδευτικών δυνάμεωντης ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισεο κ. Στυλιανίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…