Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Δεν διαπραγματευόμαστε τα κεκτημένα της Σταυρούπολης»

«Δεν διαπραγματευόμαστε τα κεκτημένα της Σταυρούπολης»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Τα εύσημα του κ. Βασίλη Τσολακίδη πήρε, κατά τη συνέντευξηΤύπου που παρέθεσε στη Γενισέα (και φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο του«Ε»),  ο δήμαρχοςΣταυρούπολης κ. ΓιώργοςΚαρασακαλίδης για την εδραίωση και λειτουργία του ΚοινωνικούΠαντοπωλείου στονορεινό δήμο. Ο κ. Τσολακίδης μίλησε για έναν επιτυχή κοινωνικό θεσμόπου θαέπρεπε να είχε προωθήσει και ο δήμος Βιστονίδας, ως μία ασπίδαπροστασίας καιστήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που αποδεικνύει το κοινωνικόπρόσωποτου δήμου και υλοποιεί την πραγματική δέσμευση του δήμου προς τουςδημότες του,δηλαδή τη βοήθεια στις καθημερινές ανάγκες και δυσκολίες.
Πράγματι, ο κ. Καρασακαλίδης μιλάει για έναν επιτυχή θεσμόπου έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων του δήμου Σταυρούποληςκαι έχειξεπεράσει τα 2,5 χρόνια λειτουργίας, προσφέροντας κατά την διάρκεια τηςπορείαςτου, με τη μεσολάβηση του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, καθημερινό μεσημεριανόφαγητό σε20-25 μερίδες, και άλλα προϊόντα ανά μήνα, δωρεάν με εταιρική κοινωνικήευθύνηστις ομάδες των απομακρυσμένων οικισμών, ενώ πρόσφατα ενέταξε και τηνπροσφοράένδυσης και υπόδησης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. «Έχει κερδίσειτηνεμπιστοσύνη των πολιτών», σχολιάζει ο κ. Καρασακαλίδης εξηγώντας ότι«κι αυτόγιατί το Κοινωνικό Παντοπωλείο έδωσε λύσεις λειτουργώντας με βάση τιςανάγκεςτης τοπικής κοινωνίας, των ευπαθών ομάδων και των μεταναστών, χωρίς ναγίνεταιδιάκριση αν κάποιος είναι δημότης ή όχι». Συμπληρώνει δε ότι «έχειαποδώσεικαρπούς διατηρώντας την κοινωνική συνοχή και ελαττώνοντας τηνπαραβατικότητα».
 
«Θα διαφυλάξουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις του δήμου μας»
Με βάση την ανταπόκριση που είχε ο θεσμός του ΚοινωνικούΠαντοπωλείου, ο δήμαρχος Σταυρούπολης, δηλώνοντας επίσημα στο «Ε» ότιδε θαδιεκδικήσει αυτοδιοικητικό αξίωμα στις επικείμενες εκλογές, αλλά θαείναι παρώναπό τη θέση του ενεργού πολίτη, με σθένος υποστηρίζει ότι σκοπεύει νααγωνιστείγια να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι βασικοί «πυλώνες» του δήμουΣταυρούπολης, που είναι η κοινωνική συνοχή και η προστασία τουπεριβάλλοντος.«Ο νέος Καλλικρατικός δήμος οφείλει να προστατεύσει τις κατακτήσεις, νατιςεμπλουτίσει, ακόμα και να διευρύνει τους θεσμούς που έφεραναποτελέσματα». Οίδιος μας πληροφόρησε ότι έχει μία σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση καιήρθε σεεπαφή με το Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ωστόσο δεν θέλησε νααναφέρειπερισσότερα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτό το πνεύμα της διαφύλαξης τωνκοινωνικών και οικολογικών κεκτημένων θα διέπει και τη στάση του στηνάτυπηειδική συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Ξάνθης και Σταυρούπολης,προκειμένουνα κάνει σαφές ότι αφενός στον ορεινό δήμο υπάρχουν προβλήματα πουπρέπει νααποτελέσουν προτεραιότητα των παρεμβάσεων στην περιοχή του δήμουΣταυρούπολης(ως παράδειγμα ανέφερε την κατασκευή του βορειοανατολικού αγωγούύδρευσης πουθα εξυπηρετήσει τους ανατολικούς οικισμούς του δήμου) και αφετέρου νακάνεισαφές ότι: «δεν διαπραγματεύομαι τους ‘πυλώνες’ της Σταυρούπολης.Γνωρίζουμε τοαριθμητικό μας μέγεθος, αλλά δε ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε χάρες. Ξέρουμεότι δενείμαστε ‘το κέντρο του κόσμου’, αλλά παρόλα αυτά αποτελούμε ένα δήμο με65χρόνια αδιάλειπτης αυτόνομης λειτουργίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ξεμπλοκάρισε» χθες ο Νέστος λόγω καιρού

Παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα τους οι αγρότες της Ξάνθης με τα 30 τρακτέρ τους στο μπ…