Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Παίζουνε Μονόπολη στις δικές μας πλάτες!»

«Παίζουνε Μονόπολη στις δικές μας πλάτες!»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Σαν θεατές σε παιχνίδι Μονόποληςνιώθουν ότι έχουνμεταβληθεί οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,αισθανόμενοι ότιεπωμίζονται οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του «παιχνιδιού»,όπωςέλεγε και το γνωστό τραγούδι του Κώστα Τουρνά σε άλλες εποχές. Το πρώτοπανεργατικό συλλαλητήριο για το 2011 διοργανώθηκε το πρωί της Τετάρτηςκαιπράγματι, η γενική αποτύπωση της ψυχολογίας των εργαζομένων είναι ότι ηκυβέρνηση, με την καθοδήγηση της τρόικας, έχει σκοπό να βάλει ακόμη πιοβαθιάτο «μαχαίρι», στη στιγμή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι νιώθουν ήδη ναβιώνουν,όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, συνθήκες φτώχειας.
Στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης βρέθηκαν τοπρωί τηςΤετάρτης εργαζόμενοι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ της Ξάνθης, μέλη της πρωτοβουλίαςΑντίστασης και των φορέων και κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή, καθώςκαιαρκετοί φοιτητές. Παρόντες ήταν και οι φοιτητές της ΠΑΣΠ, οι οποίοιπήραναπόφαση να συμμετέχουν στην πορεία με το σκεπτικό ότι, παρόλο πουιδεολογικάσυνδέονται με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν τους εμποδίζει από το ναδιαδηλώσουνγια ζητήματα εργασιακά και εκπαιδευτικά τη στιγμή που βλέπουν ότιβάλλεται ηκοινωνία. Συνολικά και δεδομένων των συνθηκών η συμμετοχή δεν ήταν ηαναμενόμενη, αλλά όσοι εργαζόμενοι παραβρέθηκαν πραγματοποίησαν πορείαμεσυνθήματα και πανό στο κέντρο της πόλης. Παράλληλη και ξεχωριστή, ωςείθισται,πορεία διοργάνωσε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
 
Ανοίγει το μέτωπο για βαρέα-ανθυγιεινά καιεπικουρικά ταμεία
Ο πρόεδρος του ΕΚΞ κ. ΆγγελοςΜπεμπεκίδης στιςδηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της πορείας σημείωσε: «είμαστε καισήμερασυνεπείς στο ραντεβού μας με αντίπαλη την κυβέρνηση και την τρόικα,διοργανώνοντας το πρώτο συλλαλητήριο για το 2011. Δε μας ενδιαφέρει ανηκυβέρνηση έχει εντολές από την τρόικα και συνεχίζει αυτή τηναντεργατικήπολιτική. Τώρα περιμένουμε να ανοίξει το μέτωπο για βαρέα καιανθυγιεινά, καθώςκαι τα επικουρικά ταμεία.
Είμαστε σε ετοιμότητα και όλοι οιπολίτες από κάθεμετερίζι θα βγουν στους δρόμους και θα παλεύουνε γιατί η φτώχεια έχειεξαπλωθείπαντού, ενώ η κυβέρνηση βλέπει μόνο τι πρέπει να κάνει με βάση τοΜνημόνιο καισε αυτό πλάτες βάζουν όλοι οι απλοί πολίτες της Ελλάδας, εργαζόμενοιαλλά καιμικρομεσαίοι».
Διευκρίνισε επίσης ότι η θέση τωνεργαζομένων είναικάθετη: «όχι στα μέτρα, δεν αντέχουμε άλλο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος τουΝομαρχιακούΤμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης τόνισε: «πρέπει η κυβέρνηση έστω και σήμερα ναδει ταπροβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και να ικανοποιήσει κάποιααπό τααιτήματά τους. Εμείς προτάσσουμε ένα νέο, δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιοχωρίςπροσωπικές κλαδικές διαφορές, την εξασφάλιση δωρεάν παροχής υγείας καιτηστήριξη των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων μας που είναιελλειμματικά. Πρέπειεπιτέλους η κυβέρνηση να σκύψει στους εργαζομένους και να δει ότι δενπάειάλλο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Χάσαμε την πολιτική μάχη για τη Σταυρούπολη»

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.comΜπορεί πολιτικά να χάθηκε η μάχη για τη Σταυρούπολη, όπω…