Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «ΚΟΛΠΟ GROSSO» με πλαστά ένσημα στο ΙΚΑ

«ΚΟΛΠΟ GROSSO» με πλαστά ένσημα στο ΙΚΑ

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
Μιαυπόθεση που κατά τα φαινόμενα έχει πολύ «ζουμί» καθώς έχει έντονη οσμήσκανδάλου με εμπλεκόμενους τους οικοδόμους Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης,το ΙΚΑ,ιδιαιτέρως το παράρτημα Χρυσούπολης καθώς και τους ιδιοκτήτες τωνοικοδομών τωνΡομά και πρόκειται να έχει εισαγγελική διερεύνηση εντός των προσεχώνμηνών αφούυπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά του ΙΚΑ προς τους ιδιοκτήτες καικαταγγελίες τωνοικοδόμων προς το ΣΔΟΕ, «έσκασε» χθες με την κατάληψη από το πρωί τουΙΚΑ Χρυσούποληςαπό τους οικοδόμους των σωματείων των τριών νομών. 
 
Αγόρασανεικονικά ένσημα…
Σύμφωναμε πληροφόρησή μας από τον πρόεδρο του σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης κ.Μπουδούρ ηυπόθεση έχει ως εξής: Κάποιοι οικοδόμοι – εκτιμάται πάνω από 1000 άτομα– εξαιτίαςτης μεγάλης ανεργίας που πλήττει το κλάδο και επειδή δεν είχανσυμπληρώσει ταένσημα που απαιτούνται («κάποιοι δεν έκαναν ούτε ένα μεροκάματο» όπωςμας είπεο κ. Μπουδούρ) και μπρος στον κίνδυνο να μείνουν ανασφάλιστοι απόιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατέφυγαν στην εξαγορά ενσήμων, ενέργειαπαράτυπηκαι παράνομη. Συγκεκριμένα αγόρασαν ένσημα ηλεκτρονικά μέσω μιαςδιαδικασίαςεξαγοράς καταβάλλοντας 25 – 30 ευρώ στο ένσημο τη χρονική περίοδο απόΑπρίλιοέως Αύγουστο του 2010. Όμως ενώ όπως υποστηρίζουν  είχανκατοχυρωθεί και ήταν καταγεγραμμένα στοκεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ πληροφορήθηκαν από το Σεπτέμβριοότι τοΙΚΑ τα  ακύρωσε καιέτσι ενώ πλήρωσαν δενέχουν ένσημα ούτε ασφάλεια ούτε τους δόθηκε το δωρόσημο.
 
Κάποιοιέπαιξαν χοντρό παιχνίδι εις βάρος μας…
 Οιοικοδόμοι πιστεύουν ότι έπεσαν θύμαεξαπάτησης από κύκλωμα που είχε στήσει μια ολόκληρη «μηχανή» εις βάροςτουςεκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους: «Κάποιοι έπαιξαν χοντρό παιχνίδι ειςβάροςμας. Εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη ανθρώπων που δεν είχαν κάνει μεροκάματακαιοργάνωσαν μεγάλο κόλπο. Πιστεύουμε ότι με τον Αριθμό Μητρώου Έργου καιυποκλέπτοντας το PINκάποιοι μπήκαν μέσα στο ηλεκτρονικόσύστημα του ΙΚΑ και πουλούσαν πλαστά ένσημα σε οικοδομές των Ρομά.Υπάρχειοικοδομή που έχει 80 ένσημα και αυτοί φόρτωσαν 1.200. Πάνω από 1000άτομαέπεσαν θύματα. Πιστεύουμε ότι είναι μπλεγμένοι και υπάλληλοι του ΙΚΑαλλά καιεργολάβοι και ιδιοκτήτες σπιτιών. Ενημερώσαμε τον εισαγγελέα και τοΣΔΟΕ και ηυπόθεση διερευνάται.  Τοθέμα είναι ότιτο ΙΚΑ ανακάλυψε την απάτη και ακύρωσε τα ένσημα. Όμως οι άνθρωποι ταπλήρωσαν…Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να βρεθούν οι επιτήδειοι και να δοθούν πίσω τα λεφτά…»,  τονίζει στο «Ε» ο κ.Μπουδούρ.
 
Έγραφαναντί π.χ. 80 …1.200 ένσημα σε ένα έργο   
Οιοικοδόμοι υποστηρίζουν ότι πουλήθηκαν και στους τρεις νομούς μ’ αυτότον τρόπο75.000 πλαστά ένσημα  εκτων οποίων ταπερισσότερα 37.500 μέσα από το σύστημα του ΙΚΑ Χρυσούπολης – γι’ αυτότο λόγο ηκατάληψη και η διαμαρτυρία ξεκίνησε απ’ εκεί – και από 15.000 σε ΞάνθηκαιΔράμα. Εικάζουν δε ότι είναι αναμεμειγμένοι και υπάλληλοι του ΙΚΑ,στηρίζονταςτον ισχυρισμό τους στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται και PINγια να μπει κάποιος στο σύστημα και όπως επισημαίνουν θα καταθέσουνμηνυτήριααναφορά (8 – 10 Ιανουαρίου), αλλά έχουν και υπόνοιες επίσης για εμπλοκήμηχανικών από Δράμα ενώ σύμφωνα με καταγγελία του κ. Μπουδούρ «…καιδημοτικοίσύμβουλοι από Ξάνθη…και Δράμα»!
Σημειώνεταιότι κάθε ιδιοκτήτης κατά την ηλεκτρονική απογραφή της οικοδομής έχειξεχωριστόΑριθμό Μητρώου Έργου και PINκαι προφανώς για να στηθεί τέτοιοκόλπο πιθανολογείται ότι υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και μάλιστα καιυπάλληλοικαταστημάτων ΙΚΑ που έγινε η κομπίνα.
 
Μηνυτήριααναφορά προς τους ιδιοκτήτες από το ΙΚΑ
Τοθέμα όπως πληροφορηθήκαμε το χειρίζεται κεντρικά η διοίκηση του ΙΚΑ καισεπρώτη φάση αντιμετωπίστηκε με την ακύρωση των ενσήμων ενώ έχεικατατεθείμηνυτήρια αναφορά από το ΙΚΑ προς τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στα οποίαέχειδιαπιστωθεί ότι υπάρχει υπέρβαση αριθμού ενσήμων. Επίσης την υπόθεσηδιερευνάκαι το ΣΔΟΕ μετά από καταγγελία των οικοδόμων και διερευνάται η εμπλοκήκαιλογιστικών γραφείων στην υπόθεση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται και κάποιοι ‘δε το κουνάνε’

Τα έβαλαν κάτω, έκαναν τις συναντήσεις τους και όρισαν τους νέους αντιδημάρχους οι δήμαρχο…