Κρατούν… ομπρέλα μες στην τάξη!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Μπορεί ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης να έχει κατά καιρούςκαταστήσει σαφές ότι τα χρήματα για την συντήρηση των σχολικών κτιρίωννα είναιπολύ λίγα αλλά σε κάθε περίπτωση φτάνουν και ούτε θα εξοκείλει οπροϋπολογισμόςτου δήμου αν φτιάξουν μια νέα κεραμοσκεπής στο δημοτικό σχολείο τουΠετροχωρίουτο οποίο έχει κλείσει όμως λειτουργεί μια αίθουσα ως νηπιαγωγείο καιφοιτούν 9παιδάκια!
 
Πλημμύρησαν από τη στέγη…
Αναγκάζονται να κρατούν …ομπρέλα τα μικρά παιδιά και η δασκάλα τουςκάθε που βρέχει στο Πετροχώρι αφού τα κεραμίδια της κεραμοσκεπής έχουνκενά καιστάζουν στα κεφάλια τους! Έτσι έγινε και με τις πρόσφατες βροχές…Τοπρόβλημααναφέρθηκε επανειλημμένως από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ.ΜπάμπηΕλευθεριάδη στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου και στον αντ’ αυτού κ.Παπασταματίου όμως όπως μας είπε: « πήρε υποσχέσεις που όμως μέχριστιγμής δενυλοποιήθηκαν. Και ο χειμώνας είναι μπροστά…Για το θέμα ενημερώθηκε οπροϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος οοποίοςδήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι σε πολλά σχολικά κτίρια υπάρχουν κάποιασυγκεκριμένακτιριακά προβλήματα άλλα σοβαρότερα άλλα πιο ήπια. Επιχειρούμε μιασυνολικήκαταγραφή και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε σε συνεργασία με τηντοπικήαυτοδιοίκηση».
Να σημειώσουμε επίσης ότι στο συγκεκριμένο σχολείο η ηλεκτρικήεγκατάσταση είναι από το 1970, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία γιατονκίνδυνο ηλεκτροπληξίας καθώς δεν υπάρχει το σύστημα της άμεσης διακοπήςτουηλεκτρικού ρεύματος. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για νήπια… 
Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι γονείς αλλά και τα παιδιά τουΠετροχωρίου ακόμη περιμένουν μια παιδική χαρά που τους έταξε ο δήμοςκαιμάλιστα τη συμπεριέλαβε στο τεχνικό του πρόγραμμα με το κονδύλι των125.000ευρώ.
Και επ’ αυτού περιμένουν μια απάντηση…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…