Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Κέρδισε την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το ΚΚΕ

Κέρδισε την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το ΚΚΕ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Το ΚΚΕ με την αντιμνημονιακή τουαγωνιστική πορεία που αποτέλεσε συνεπή στάση καθ’ όλο το προηγούμενοδιάστημακαι όχι μόνο προεκλογική ‘σημαία’, αποτελεί το μεγάλο νικητή τωνδημοτικών καιπεριφερειακών εκλογών, αφού είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται και ναεπιτυγχάνει την ευρεία εκπροσώπησή του στα περιφερειακά και δημοτικάόργανα τηςχώρας. Νικητής ήταν το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και στο δήμο τηςΞάνθης, όπουτα ποσοστά του αυξήθηκαν κατά 1,22%, εξασφαλίζοντάς του ξανά μετά απόπολλάχρόνια μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πόλημας θαεκπροσωπήσει ο καθηγητής κ. Γιώργος Κολλάρος, ο οποίος είναι και οεπικεφαλήςτου συνδυασμού.
Για τα μέλη του ΚΚΕ η ανταπόκρισηαυτή από μέρους των πολιτών αποτελεί ένα σαφές μήνυμα αγώνα ενάντια στοΜνημόνιο, που όμως «θα πρέπει να προχωρήσει παρακάτω», σημειώνει ο κ.ΚώσταςΒογιατζής, γραμματέας της Ν.Ε. ΚΚΕ Ξάνθης, εξηγώντας ότι «επόμενο βήμαείναι ναεκφραστεί η ψήφος με όρους κινήματος, δηλαδή οι εργαζόμενοι να βγούνεστο δρόμοκαι να διαμαρτυρηθούν». Πρώτο σταθμό αποτελεί το κάλεσμα του ΚΚΕ τηΔευτέρα 15Νοεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ενάντια στηνκυβέρνηση και την τρόικα, μιας και εκείνη τη μέρα αναμένεται νααποφανθεί ητελευταία σχετικά με την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων λιτότητας.
Αναφορικά με την εκπροσώπηση σταόργανα της αυτοδιοίκησης ο κ. Βογιατζής δηλώνει «θα αποτελέσει μία οδόγια ναεπισημαίνουμε το ρόλο του Μνημονίου στον Καλλικράτη», ενώ σχετικά με τηστάσηπου θα κρατήσουν τη δεύτερη Κυριακή σε δήμο και περιφέρεια σημειώνει:«σε αυτόαπάντησε η Αλέκα Παπαρήγα. Λέμε άκυρο ή λευκό. Να μη δοθεί ψήφοςεμπιστοσύνηςστην κυβέρνηση που έφερε το Μνημόνιο, αλλά λέμε κατηγορηματικά νακαταδικαστείκαι η Νέα Δημοκρατία που υιοθετεί ένα φιλολαϊκό προφίλ, αλλά στηνπραγματικότητα αποδεικνύει ότι η στάση της είναι διαφορετική και εντόςκαιεκτός Ελλάδας».
Για το ΚΚΕ η μάχη των εκλογώναποτέλεσε ένα σκληρό αγώνα που όμως τώρα έχει τελειώσει. Το βλέμμα καιηπροτεραιότητα στρέφεται στην επόμενη κινητοποίηση της 15ηςΝοεμβρίου, όπου καλούν όλο τον κόσμο να συμμετέχει ανεξάρτητα από το τιψήφισαν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…