Η Ξάνθη από σήμερα βλέπει ψηφιακά

0

Ξεκινά από σήμερα η ψηφιακή κάλυψη της νοτιοανατολικήςπεριοχής του νομού και της πόλης της Ξάνθης από την εταιρεία Digea.Συγκεκριμένα θα εκμπέμπουν πλέονψηφιακά οι ιδιωτικοί σταθμοί ALPHA,ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑTV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.
Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακάτους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα χρειαστεί ναδιαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει τηντεχνολογία MPEG4και ναεπανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz). Για τη λήψητου ψηφιακού σήματοςσυνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπήςτηςΠλάκας. Θα συνεχίσει να εκπέμπεται αναλογικό σήμα για τους σταθμούςαυτούς απότο κέντρο εκπομπής της Θάσου.
Ψηφιακά θα εκπέμπει από σήμερα και η κρατική τηλεόραση(ΕΤ-3, ΝΕΤ, ΕΤ1, Βουλή, 5 ραδιόφωνα) από τη συχνότητα 58 UHF, ενώ αναλογικότης πρόγραμμα από τοκέντρο εκπομπής Πλάκας (Αλεξανδρούπολη) μεταφέρεται στο κανάλι 41UHF και από τοκέντροεκπομπής Λευκίμης (Σουφλί) στο κανάλι 33 UHF. Σημειώνεται ότι το αναλογικόσήμα της κρατικής τηλεόρασης θαεκπέμπεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου διασφαλιστεί ηψηφιακήλήψη απ’ όλους τους τηλεθεατές της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …