Χτυποκάρδια …στα εκλογικά κέντρα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης άνοιξαν τα εκλογικά κέντρατων υποψηφίων στο Δήμο Ξάνθης (Στυλιανίδη – Πούλιου) και στηνπεριφέρειαυποψηφίων αντιπεριφερειαρχών (Ζαγναφέρη – Καραλίδη). Η κίνηση μικρήαλλάενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους δύο μονομάχους γιατον δήμοκαι την περιφέρεια. Ο προβληματισμός και η ανησυχία για την μεγάληαποχή ήτανκοινή συνισταμένη σ’ όλους και κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε όλα ταεκλογικάκέντρα.
 
Αισιόδοξοι…γιατί ναμην είμαστε άλλωστε;
Αυτό ήταν η επικρατούσα ψυχολογία στο εκλογικό κέντρο του κ.Στυλιανίδη και εκφράστηκε μ’ αυτή την φράση από την υπεύθυνηεπικοινωνίας κ.Βίκυ Μπαφατάκη. Η αισιοδοξία απορρέει από το γεγονός ότι έχουν μιααπόστασημεγάλης ασφαλείας (12 ποσοστιαίες μονάδες) που ελαχιστοποιεί τοενδεχόμενο τηςανατροπής και ότι ο κ. Στυλιανίδης είναι πολύ κοντά να κόψει το νήματου 50 +1για να εκλεγεί. Το επιτελείο επί ποδός στον δεύτερο όροφο του εκλογικούκέντρουμε τους υποψηφίους να καταφθάνουν σταδιακά.
 
Ελπίζοντας στο θαύματης ανατροπής
Η ελπίδα…πεθαίνει πάντα τελευταία! Αυτό το κλίμα επικρατούσεστο εκλογικό κέντρο του κ. Πούλιου. Οι επιτελείς πανέτοιμοι με αγωνίααλλά καιτην προσδοκία ότι η κάλπη μπορεί να καλύψει τη διαφορά και ότι οΞανθιώτικοςλαός μπορεί να φέρει την μεγάλη ανατροπή.
 
Η μάχη είναιαμφίρροπη…
Σε στάση αναμονής με έντονα τα σημάδια της αγωνίας αλλά καιτης ανησυχίας στο εκλογικό κέντρο του κ. Ζαγναφέρη. Συνεχώς πλήθαινανοι περίαυτώ καθώς άρχισε η μετάδοση των αποτελεσμάτων. Τα μηνύματα που είχανήτανδιφορούμενα καθώς φημολογούνταν μεγάλη εισροή ψήφων της μειονότηταςπρος τον κ.Γιαννακίδη αλλά το γεγονός ότι η διαφορά ήταν της μιας μονάδαςδημιουργούσε τηνβάσιμη ελπίδα ότι η βραδιά θα είναι και πάλι ντέρμπι και ότι θα δοθείμάχημέχρις εσχάτων για την επικράτηση του κ. Παυλίδη. Το πρώτο αποτέλεσμαπουμεταδόθηκε από εκλογικό τμήμα της Ξάνθης και έδειχνε προβάδισμα του κ.Παυλίδηαναπτέρωσε το ηθικό.
 
 
 
Ανατροπή υπέρΓιαννακίδη στην Ξάνθη
Για ανατροπή υπέρ Γιαννακίδη στην Ξάνθης έκαναν λόγο στοεκλογικό κέντρο του κ. Φώτη Καραλίδη. Το μήνυμα ότι το εκλογικό σώμαπαρά τηνμεγάλη αποχή γέρνει προς την πλευρά Γιαννακίδη κυρίως από την πλευράτηςμειονότητας σε Τόπειρο και Σέλερο χαιρετίστηκαν με μεγάλη ανακούφισηκαισυγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα επικρατήσει ο Άρης Γιαννακίδηςκαι στηνΞάνθη παρότι θεωρείται λόγω εντοπιότητας κάστρο του κ. Παυλίδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Με μια πεσιμιστική διάθεση που όμως έχει ρεαλιστική βάση το αιτιατό αποτέλεσμα της οικονομ…