Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Χριστούγεννα με τα παιδιά του Ψυχολογικού

Χριστούγεννα με τα παιδιά του Ψυχολογικού

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ψυχολογικό Κέντρο διοργάνωσε τηχριστουγεννιάτικη γιορτή του την οποία παρακολούθησαν γονείς,συγγενείς, αρχέςκαι φορείς, καθώς και μαθητές άλλων σχολείων της Ξάνθης. Τα παιδιά τουΨυχολογικού Κέντρου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους,τραγούδησαν τακάλαντα, χόρεψαν με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, απάγγειλανποιήματα,δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και χαρίζοντας χαμόγελα σε όλους όσουςτουςτίμησαν με την παρουσία τους.
Στις υπόλοιπες αίθουσες του Ψυχολογικού Κέντρου λειτουργούσεχριστουγεννιάτικο μπαζάρ με περίτεχνες κατασκευές των μαθητών και τωνδασκάλωντους στα διάφορα εργαστήρια που λειτουργούν στο Ψυχολογικό Κέντρο, απόχριστουγεννιάτικα στολίδια και κηροπήγια μέχρι είδη κουζίνας μεπρωτότυπεςτεχνικές και όμορφο αποτέλεσμα. Ακόμη, το μπαζάρ περιλάμβανεχειροποίητα γλυκάτου κουταλιού και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές τυλιγμένες σεεορταστικέςσυσκευασίες.
Ακόμη, ο στολισμός όλου του χώρου με χειροτεχνίες των μαθητώνσυνέβαλε στη δημιουργία μιας ζεστής και ευχάριστης χριστουγεννιάτικηςατμόσφαιρας.
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου κ.Παντελεήμων που ήταν βέβαια παρών στην εκδήλωση, με δηλώσεις τουευχαρίστησε  τιςαρχές της πόλης και τουνομού, καθώς και τον ξανθιώτικο λαό που έχει αγκαλιάσει το ΨυχολογικόΚέντρο,πράγμα που αποδείκνυε και η παρουσία τους στη γιορτή. Ιδιαίτερεςευχαριστίεςεπίσης εξέφρασε για τους μαθητές άλλων σχολείων που αυτές τις μέρεςεπισκέφθηκαν με δώρα τα παιδιά του Ψυχολογικού, πράγμα που είναι πολύσημαντικόαφενός γιατί ευαισθητοποιεί τα νέα παιδιά και αφετέρου γιατί γεμίζειευχαρίστηση και χαρά τους μαθητές του Ψυχολογικού Κέντρου εκδηλώνουν τασυναισθήματά τους αφειδώς όταν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Επεσήμανε δε ότι: «καταβάλλονται προσπάθειες παρά τις δυσκολίες πουπερνάει ο τόπος μας για να διατηρήσει το Ψυχολογικό Κέντρο τη σταθερήτουπορεία και να προσφέρει στα παιδιά όλα εκείνα που είναι απαραίτητα καιγια τηνευχάριστη παραμονή τους εδώ αλλά και για αξιοποιηθούν και οιδυνατότητες τιςοποίες έχουν με προοπτική και ελπίδα κάποια από αυτά τα παιδιά να βγουνστηνελεύθερη αγορά, ώστε να νιώθουν ότι είναι άνθρωποι που και αυτοίμπορούν ναπροσφέρουν».
Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού που προέκυψε απότην αρχή της χρονιάς με τη συνταξιοδότηση μερικών εργαζομένωναναμένεται νααντιμετωπιστεί με την έγκριση των θέσεων από το υπουργείο ώστε να βγειηπροκήρυξη, πιθανώς μέχρι το Φεβρουάριο.
Τέλος, ευχήθηκε εκ μέρους και των μαθητών και των συνεργατών τουΨυχολογικού Κέντρου σε όλους τους ξανθιώτες καλές γιορτές και καλάΧριστούγεννα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com  Το μεσημέρι της Τετάρτης, σε αυτοκίνητο που βρισκ…