Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ανένδοτη η Εύα Τσακίρη παρά τις πιέσεις

Ανένδοτη η Εύα Τσακίρη παρά τις πιέσεις

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Το φυσάει και δεν κρυώνει η Ν. Δ. και τόσο κεντρικά όσο καιτοπικά η ΝΟΔΕ Ξάνθης χρεώνονται την αδυναμία τους να εκπροσωπηθούν στοΔήμοΑβδήρων. Με …τούτα και με κείνα και με μια αδικαιολόγητηπαρελκυστικότητα πουεπέδειξε όλο αυτό τον καιρό οδηγείται κατά τα φαινόμενα εκτόςπαιχνιδιού στοδήμο Αβδήρων δίνοντας αμαχητί το «κλειδί» του δημαρχείου Αβδήρων που θαεδρεύειστη Γενισέα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Τσολακίδη. Τρειςπεριπτώσειυπάρχουν να μην συμβεί αυτό: Είτε να πεισθεί τελικά η Εύα Τσακίρη νακατέβειτην τελευταία στιγμή είτε να προκύψει κάποιος «διάττοντας»,  κοινής αποδοχής και ναπέσουν με τα μούτραπάνω του είτε να επιλέξουν να χρίσουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο κ.Αντωνιάδη«γαλάζιο» αν βεβαίως κι εκείνος το αποδεχτεί.
 
Ναι μεν αλλά…
Έντονες «πιέσεις» δεχόταν όλο τον τελευταίο καιρό η δήμαρχοςΑβδήρων κα Τσακίρη. Οι πιέσεις της ασκήθηκαν από την πλευρά της Ν.Δ.πριν δοθείτο χρίσμα στον κ. Γαλανόπουλο ο οποίος και ήταν η δεύτερη επιλογή μετάτηνάρνηση της εν ενεργεία δημάρχου και μετά την αποχώρηση και του κ.Λύρατζη οοποίος και έφυγε νωρίς… Όμως κρούσεις της έγιναν και από τουςδημοτικούς τηςσυμβούλους στα Άβδηρα καθώς και από τους πασόκους των Αβδήρωνοργανωμένων στηντοπική αλλά και μη που της διαβεβαίωσαν ότι θα συνταχθούν στο πλευρότης με τηνπροϋπόθεση όμως να μην κατεβεί με το χρίσμα της Ν.Δ. αλλά ανεξάρτητη.Όπωςείναι γνωστό δημιουργήθηκε ένα κοινό μέτωπο με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σταΆβδηρα καθώςσυνταυτίστηκαν οι απόψεις και οι ενέργειές τους και των μεν και των δεκατά τηδιάρκεια όλων αυτών που διαμείφθηκαν όταν από Δήμο Δημοκρίτου με έδρατα Άβδηραόπως έλεγε στο προσχέδιο ο «Καλλικράτης» μεταβλήθηκε σε δήμο Αβδήρων μεέδρα τηΓενισέα στο τελικό σχέδιο. Αυτό άλλωστε είναι και η γενεσιουργός αιτίαπου ο κ.Τσολακίδης έχει πρόβλημα στο συνδυασμό του στα Άβδηρα καθώς τουχρεώνουν τηνμεταφορά της έδρας και αρνούνταν να συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοιτηςαντιπολίτευσης και οι πασόκοι των Αβδήρων.  
 
Ανένδοτη η ΕύαΤσακίρη
Παρ’ όλα αυτά και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που είχε η καΤσακίρη δεν παρασύρθηκε απ’ τις κομματικές «σειρήνες» ούτε στον «όφι»τηςπολιτικής της φιλοδοξίας και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δενπροτίθεται να κατέβει στις εκλογές της 7ηςΝοεμβρίου. Επισήμωςεμμένει στην πρώτη θέσει ότι θα στηρίξει ένα ανεξάρτητο συνδυασμό μευπερκομματικά χαρακτηριστικά που θα ηγείται ένας νέο και άφθαρτοπολιτικόπρόσωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κα Τσακίρη όμως προβληματίστηκεπολύ στο αν πρέπει να υποκύψει ή όχι. Όμως καθοριστικός παράγοντας που λειτούργησε αποτρεπτικά σ’οποιαδήποτε σκέψητης να μπει στην εκλογική μάχη ήταν η μειονότητα. Κυρίως δε η«συμμαχία»Τσολακίδη – Μπηρόλ που δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό πόλο. Και μιαδήμαρχος με12ετή θητεία και ένα αξιοσημείωτο έργο πίσω της δεν μπορεί να μην λάβειυπ’όψιν την υστεροφημία της. Όπως επίσης όσοι γνωρίζουν την κα Τσακιρηξέρουν ότιτίποτε δεν αφήνει στην τύχη ούτε κάνει κινήσεις χωρίς προγραμματισμό.
 
Συμπέρασμα …κανένα  -Μαλακώνουν οι πασόκοι των Αβδήρων
 Έτσι στην τελευταίασυνάντηση που είχαν (το Σάββατο) οι σύμβουλοι της κας Τσακίρη με τουςσυμβούλους της αντιπολίτευσης παρόντων επίσης και αρκετών άλλωνπολιτικώνπαραγόντων των Αβδήρων και της ιδίας της κας Τσακίρη, ακούστηκαν απλάοιαπόψεις όλων αλλά συμπέρασμα για μια ακόμη φορά δεν βγήκε. Έπεσανπροτάσειςπερί αποχής από την κάλπη ή στην προσφυγή στο Άκυρο. Επίσης ξανατέθηκεηπρόταση στην κα Τσακίρη να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο αλλά καμίαπρόοδοςδεν σημειώθηκε ούτε πάρθηκε κάποια απόφαση.
΄Έτσι συνεχώς κερδίζει έδαφος ο προβληματισμός μήπως θαπρέπει να εξετάσουν την περίπτωση κάποιοι να μπουν στο ψηφοδέλτιο τουκ.Τσολακίδη προκειμένου να μην αφήσουν τα Άβδηρα χωρίς εκπροσώπηση στονέο δήμοΑβδήρων , επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο κ. Τσολακίδης για να τους προσεγγίσει.
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …