Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μιναρές  …εν παρανομία  στο τέμενος του Σαμακώβ

Μιναρές  …εν παρανομία  στο τέμενος του Σαμακώβ

0

Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ το κλίμα χαρακτηρίζεται γενικά ήρεμο στο νομό μας, μια ενέργεια με εμφανή σκοπό την προβοκάτσια ήρθε να το ταράξει.

Μιναρές  …εν παρανομία  στο τέμενος του Σαμακώβ

Στα ύπουλα και στα μουλωχτά ένας γερανός ήταν η αιτία που  έσπασε την ησυχία του καταμεσήμερου της Τετάρτης στο Σαμακώβ με τον οποίο τοποθετήθηκε ο κατασκευασμένος πρόχειρα από λαμαρίνα μιναρές στο τέμενος του Σαμακώβ. Σύμφωνα με έρευνα του «Ε» ο μιναρές  αυτός είναι παράνομος καθώς δεν έχει εκδοθεί καμιά πολεοδομική άδεια για την τοποθέτησή του και επιπλέον υπάρχει και η παράβαση της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο εισαγγελέας διέταξε την κατεδάφισή του

Όπως μας πληροφόρησαν από την Πολεοδομία του δήμου έγινε αυτοψία, διαπιστώθηκε η παρανομία και θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμου. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την Πολεοδομία μία μέρα αργότερα (χθες ), όμως παρενέβη ο εισαγγελέας ο οποίος διέταξε την κατεδάφισή του.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι καινοφανές καθώς το έφερε ως αίτημα των κατοίκων του Σαμακώβ ο δημοτικός σύμβουλος της μειονοτικής παράταξης «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης» κ. Μαλκότς  στο Δημοτικό συμβούλιο ζητώντας την τροποποίηση  του ρυμοτομικού προκειμένου να τοποθετηθεί ο μιναρές.

Το «Ε» ρώτησε τον κ. Μαλκότς αν συσχετίζεται η τοποθέτηση του μιναρέ τη δεδομένη στιγμή με τη δική του …υποψηφιότητα όμως ο κ. Μαλκότς αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου  

 marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπάρχουν άδειες αλλά όχι συναίνεση

Σε διαμαρτυρία μ`…