Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Δήμαρχος με διπλή ιδιότητα: Μάνατζερ  και πολιτικός

Δήμαρχος με διπλή ιδιότητα: Μάνατζερ  και πολιτικός

0

Έχει χαρακτηριστεί από την αντιπολίτευση ως «δήμαρχος – διαχειριστής, που τρώει την προίκα του αείμνηστου Αμοιρίδη», έχει επικριθεί για απουσία οράματος για την πόλη, ωστόσο ο ίδιος,  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, σε μια εκ βαθέων «εξομολόγηση» στο «Ε» θεωρεί ότι αυτό που διέπει τη φιλοσοφία του είναι η ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη και η προσπάθεια στο μέτρο του εφικτού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσα από έργα και υποδομές. Έχοντας στη φαρέτρα του απόσταγμα εμπειρίας μιας δεκαετίας στο …τιμόνι του Δήμου της Ξάνθης έχει διαμορφώσει την άποψη ότι ο «δήμαρχος πρέπει να είναι 50% μάναντζερ και 50% πολιτικός». Ένας συνδυασμός δηλ. τεχνοκράτη και πολιτικού που στοχεύει στη δημιουργία έργων ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών αλλά παράλληλα και στην επαφή με τον πολίτη  μέσα από τη σωστή παροχή υπηρεσιών του δήμου προς τον πολίτη.

«Οι πολίτες πάντα γκρινιάζουν αλλά θεωρώ ότι στην πλειοψηφία τους έχουν θετική εικόνα για τη λειτουργία του δήμου γιατί βλέπουν τα έργα που έγιναν και γίνονται», επισημαίνει ο κ. Στυλιανίδης.

Ο Δήμαρχος –  μάντατζερ…

Και ειρήσθω εν παρόδω με την ιδιότητα που απέδωσε στον εαυτό του ως δημάρχου  – μάνατζερ αναφέρθηκε σε σειρά νέων έργων που δημοπρατούνται και άλλα που αναμένεται η δημοπράτησή τους. Όπως: Την Τρίτη δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης της οδού Ανδρέου Δημητρίου μέχρι τον κόμβο εισόδου της πόλης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και περιλαμβάνει ανάπλαση πεζοδρομίων υπογειώσεις δικτύων φωτιστικά, προσβάσεις για ΑΜΕΑ. Ανάδοχος εταιρεία η Κοινοπραξία Ψάλτης – Σιδέρης. Επίσης αναμένεται εντολή δημοπρασίας σε έργο ανάπλαση από τον κόμβο εισόδου προς το Νοσοκομείου (Κυβέλης – Ηλιουπόλεως) προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Υπάρχει ήδη εργολάβος για την διαμόρφωση της οδού Λάμπρου (προς τον ΟΑΕΔ). Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στην Τσιμισκή με την προσθήκη διαβάσεων στα πεζοδρόμια  από μάρμαρο Θάσου. Προχωράει το έργο ανάπλασης στην οδό Αριστείδου (Παλιά Πόλη). Αναφορικά με το μεγάλο έργο υδροδότησης από την περιοχή της Γαλάνης – Παράδεισο,  προϋπολογισμού πάνω από 20 εκ. ευρώ, έχει ήδη υπογραφεί το συμφωνητικό με τους δήμους Αβδήρων – Βιστονίδας σε μια διαδημοτική συνεργασία διαχείρισης της ύδρευσης και αναμένεται να βγει η προκήρυξη. Δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν γίνει στο Εύμοιρο και τη Νέα Μορσίνη , πλατεία στο Εύμοιρο, ασφαλτοστρώσεις στο Πετροχώρι και νέος δρόμο στη Ρέμβη.  Παράλληλα αναμένεται το φθινόπωρο να λειτουργήσει ο νέος Βιολογικός καθαρισμός προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και πρόκειται ν εκσυγχρονιστεί ο παλιός. Ενώ επίσης πρόκειται να γίνει και νέος βιολογικός για τα στραγγίσματα των λυμάτων στον ΧΥΤΑ και καινούργια λεκάνη απορριμμάτων. 200.000 ευρώ πρόκειται να δοθούν  φέτος για συντήρηση σχολείων, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κτιρίου στο Παλιό ταχυδρομείο και πρόκειται να εγκαινιαστεί την μεθεπόμενη Δευτέρα. Επίσης έτοιμο είναι και το κτίριο της ΤΕΔΚ (στην οδό Σκρα) και το κτίριο «Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη και το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος – πολιτικός

Με την ιδιότητά του ως πολιτικού ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι θα είναι παρών στις εκλογές του 2010 και θα ηγείται του συνδυασμού στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα προς τους επίδοξους δελφίνους της παράταξής του να καθίσουν στον …πάγκο τους!  Διέψευσε κατηγορηματικά τις φημολογίες για δαχτυλίδια και για χρίσματα στον μέσον της τετραετίας (αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές), ενώ κληθείς να αξιολογήσει την εικόνα της αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι « άλλοτε κάνει την τρίχα τριχιά και άλλοτε στρουθοκαμηλίζει και δεν βλέπει το έργο που κάνουμε». Συνεχίζοντας είπε όμως και ένα καλό λόγο: «…υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που βοηθά στη λειτουργία του δήμου»! 

Εκτιμώντας το πολιτικό σκηνικό ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι δεν βλέπει εκλογές πριν τον Μάρτιο του 2010 οπότε είναι και η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας παρά μόνο αν αλλάξει το κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας κάτι που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη ΔΕΘ αλλά και με αλλαγές σε πρόσωπα και με μεταρρυθμίσεις. Για τον κ. Κοντό εκτιμά ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενώ επιφυλάχθηκε για τον κ. Παυλίδη ή για τον κ. Τσαλίδη λόγω και του ασυμβίβαστου ως νομάρχη του ενός και ως γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του άλλου.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …