Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μέτρησαν τα κουκιά τους και τα βρήκαν αυξημένα!

Μέτρησαν τα κουκιά τους και τα βρήκαν αυξημένα!

0

Στο μικροσκόπιο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μπήκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου και η κατακλείδα της αποτίμησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ορφέας» από τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Νίκο Καλιαμπάκα σε τοπικό επίπεδο και το μέλος της Κ.Ε. κ. Άγγελου Μανταδάκη σε πανελλαδικό επίπεδο: «Πήγαμε καλά, στην Ξάνθη, μπορούμε και καλύτερα»!

Στον ΣΥΝ Ξάνθης μέτρησαν τα κουκιά τους και τα βρήκαν αυξημένα!

«Σ’ αυτές τις εκλογές σώσαμε την παρτίδα, το θέμα είναι να πάρουμε και καμιά παρτίδα απ’ εδώ και πέρα», είπε με χιουμοριστική διάθεση ο κ. Καλιαμπάκας δηλώνοντας εμφανώς ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη είναι το τρίτο κόμμα μετά από μια ανοδική πορεία στις τρεις τελευταίες συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σημειώνοντας το καλύτερό του ποσοστό 4,60  και 3.456 ψήφους: «  Μπήκαμε μουδιασμένοι με μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία μεταφέρθηκε και στην Ξάνθη και είχαμε γκρίνιες στην αρχή αλλά λειτούργησε ο κομματικός πατριωτισμό και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον αγώνα που κάναμε», πρόσθεσε ο κ. Καλιαμπάκας αναφέροντας αναλυτικά τα ποσοστά και τις ψήφους που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλους τους δήμους και τις κοινότητες του νομού. Σύμφωνα μ’ αυτά η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην κοινότητα Θερμών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το δεύτερο κόμμα μετά το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10,33%  και 141 ψήφους!

Ρεκόρ ψήφων ο Ζεϊμπεκ Χουσεϊν – Ρεκόρ ποσοστού από τις Θέρμες

Επίσης σ’ όλους τους δήμους υπήρχε ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό του ποσοστού του στην Ξάνθης: «Επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαμε θέσει αφού ήρθαμε τρίτο κόμμα και είχαμε ρεκόρ ψήφων», συνέχισε ο κ. Καλιαμπάκας για τους οποίους όμως δεν παρέλειψε να τους αποδώσει  στους υποψήφιους της μειονότητας, πρωτίστως τον κ. Ζεϊμπεκ Χουσεϊν που πήρε 1144 ρεκόρ ψήφων για υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό και στον κ. Μαλκότς Χασάν με 877 ψήφους. Επίσης ανέφερε ότι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι έιχαν μια καλή παρουσία και δόθηκε ένας πολύ καλός αγώνας (Κεχαγιά΄Εβίτα,  293 Καλιαμπάκας Νίκος 271, Μπατζακίδου Μαίρη 258 ψήφους) τόσο που ο κ. Γούναρης μέλος του ΣΥΝ είπε να μονιμοποιηθούν οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο!

Ζήτησε συγνώμη ο Μαλκότς για τις παραφουσκωμένες προσδοκίες

Ο κ. Μαλκότς παίρνοντας το λόγο αφού ευχαρίστησε όλους τους «συντρόφους για τη στήριξή τους κάνοντας την αυτοκριτική του είπε: « ζητώ συγγνώμη για ένα μόνο λόγο.  Ίσως κάποιους να απογοητεύσαμε. Δημιουργήσαμε μια τέτοια δυναμική που πιστέψαμε ότι μπορεί να πάρουμε την έδρα». Ο κ. Μαλκότς πρόσθεσε ότι έκανε κακό η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στη δική του υποψηφιότητα γιατί αυτό οδήγησε στην λειτουργία μηχανισμών μέσα στα κόμματα λέγοντας ότι αν ακολουθούσαν την τακτική του μοιράσματος ψηφοδελτίων θα πετύχαιναν πιο καλό αποτέλεσμα.

Κερδίσαμε σε επαφή με τον κόσμο. Για πρώτη φορά η μειονότητα γνώρισε τις θέσεις της αριστεράς. Σας αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο» είπε ο κ. Καλιαμπάκας ενώ ο κ. Ζεϊμπεκ σημείωσε: « πήγαμε καλά μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Όμως ανοιχτήκαμε εκεί που δεν είχαμε πρόσβαση».

Συγχαρητήρια στον ΣΥΝ Ξάνθης από το κόμμα μετέφερε ο κ. Άγγελος Μανταδάκης

Τα συγχαρητήρια του κόμματος στους υποψήφιους της Ξάνθης και σ’ όλα τα μέλη που δούλεψαν για το θετικό αυτό αποτέλεσμα μετέφερε ο κ. Μανταδάκης ο οποίος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της Ξάνθης με αυτό της Ροδόπης όπου και κει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοδική πορεία αν αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί με σχέδιο μπορεί ν’ αποτελέσει παρακαταθήκη για μελλοντικές επιτυχίες.

Αποτιμώντας το πανελλαδικό αποτέλεσμα όπως αυτό αξιολογήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Μανταδάκης ανέφερε ότι: «μιλάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά με άσχημες προϋποθέσεις και καταφέραμε να είμαστε στη Βουλή και μπορούμε να παρεμβαίνουμε έχοντας ένα ειδικό βάρος». Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μείωση του ποσοστού του σε 32 εκλογικές περιφέρειες και  κυρίως στην Α΄ και Β΄ Αθήνας και  Πειραιώς και  υπόλοιπο Αττικής σε 21 εκλογικές περιφέρειες είχε άνοδο και σε 2 είχε στάσιμο ποσοστό.

Στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου οι προτάσεις και οι εκτιμήσεις τους να έχουν συμβολή στις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει τέλη Οκτώβρη.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…