Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ένταση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ένταση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

0

Με δεκαπέντε θέματα εντός και έξι εκτός ημερήσιας διάταξης, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου 2009, τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιστονίδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, στη Γενισέα.
Δεδομένου πάντως ότι τα περισσότερα θέματα, εντός ή εκτός, της ημερήσιας διάταξης θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως διαδικαστικά, το ενδιαφέρον της συνεδρίασης περιστράφηκε γύρω από δύο θέματα. Το πρώτο ήταν ένα θέμα που η αντιπολίτευση του Δήμου και ο επικεφαλής της, κ. Βασίλης Τσολακίδης, είχε θέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Απριλίου 2009, όμως είχε συμφωνηθεί ν’ αναβληθεί η συζήτησή του για την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Ο λόγος για το επίμαχο θέμα των κεραιών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη «ξεφυτρώνουν χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς, ούτε καν ο Δήμος», επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στην σημερινή Δημοτική Αρχή για ολιγωρία αναφορικά με ένα θέμα που άπτεται άμεσα της υγείας των πολιτών του Δήμου. Συνοπτικά, η απάντηση του Δημάρχου Βιστονίδας, κ. Νικόλαου Ζλάτκου, στις συγκεκριμένες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στην φράση «εμείς ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε». Η θέση αυτή βρήκε, φυσικά, κάθετα αντίθετο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος υπέδειξε στην σημερινή Δημοτική Αρχή την συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, του οποίου οι καθηγητές και οι φοιτητές θα μπορούσαν, μετά από σχετική έρευνα, να διαπιστώσουν και να ενημερώσουν τον Δήμο και τους πολίτες της Βιστονίδας με το αν και κατά πόσο η παρουσία των συγκεκριμένων κεραιών, καθώς και η ακτινοβολία που αυτές εκπέμπουν, αποτελούν κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.
Ένα δεύτερο ζήτημα που επίσης προκάλεσε προστριβές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστονίδας ήταν η έγκριση του απολογισμού, για το έτος 2008, των παιδικών σταθμών του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, από την αντιπολίτευση παρατηρήθηκε ότι γίνεται ευρεία χρήση των δίμηνων συμβάσεων από την πλευρά του Νομικού Προσώπου που διαχειρίζεται τους παιδικούς σταθμούς στη Βιστονίδα, φτάνοντας μάλιστα στα όρια της κατάχρησης των συμβάσεων αυτών.
Κατά τα λοιπά εγκρίσεις μελετών, πρωτοκόλλων παραλαβής και άλλα διαδικαστικά θέματα απασχόλησαν το Συμβούλιο, αποσπώντας στην συντριπτική τους πλειοψηφία την ομόφωνη υπερψήφισή τους.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…