Βγήκε για το μεροκάματο του τρόμου

0

Εκτεθειμένοι στους κάθε είδους κινδύνους που ελλοχεύουν από επίδοξους ληστές οι ταχυδρόμοι που οργώνουν κάθε μέρα την πόλη.

Ένα θλιβερό συμβάν με ευτυχώς, αίσιο τέλος, φέρνει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διανομείς των ταχυδρομείων που κάθε μέρα μοιράζουν την αλληλογραφία αλλά και τις συντάξεις που μάλλον αποτελούν πόλο έλξης επίδοξων ληστών.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 11.30΄, στην πολυκατοικία της οδού Φιλαδελφείας 85, ο διανομέας των ΕΛΤΑ Ξάνθης Χρήστος Ουσταμπασίδης, δέχθηκε επίθεση από άγνωστους κουκουλοφόρους. Οι δράστες προσπάθησαν να κλέψουν από τον ταχυδρόμο την τσάντα του θεωρώντας προφανώς ότι περιέχει κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν ο ένας από τους δυο, τον χτύπησε στο κεφάλι με το όπλο που κατείχε. Ευτυχώς για τον κ. Ουσταμπασίδη, το όπλο εκπυρσοκρότησε και οι κάτοικοι της περιοχής αμέσως έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει οπότε οι επίδοξοι ληστές τρόμαξαν και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν τον σκοπό τους. Ο άτυχος «τυχερός» ταχυδρόμος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος της μονάδας Διανομής των ΕΛΤΑ Ξάνθης κ. Ι. Ιωαννίδης, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στο σπίτι του. Έρευνα για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Οργώνουν την πόλη απροστάτευτοι

Το πρωτοφανές για την πόλη μας συμβάν, φέρνει στην επιφάνεια τους κινδύνους που παραμονεύουν για τους διανομείς που κυκλοφορούν απροστάτευτοι στην πόλη μοιράζοντας την αλληλογραφία αλλά και συντάξεις που πρέπει να επιδοθούν. Όπως μας λέει ο κ. Ιωαννίδης, υπάρχει ένα ανώτατο ποσό που ορίζεται από τους κανονισμούς λειτουργίας των ΕΛΤΑ, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ο κάθε διανομέας αλλά οι επίδοξοι ληστές, εν αγνοία τους θεωρούν ότι τα χρήματα είναι περισσότερα με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια φαινόμενα. Παρόμοια περιστατικά είχαμε τις ημέρες αυτές και σε άλλες πόλεις π.χ. Κοζάνη. Προφανώς λόγω των εορτών και των συντάξεων συν των δώρων, οι ληστές θεωρούν ότι είναι μια ευκαιρία γι’ αυτούς οι επιθέσεις αυτές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…