Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Στους δρόμους μαθητές Γυμνασίων και καθηγητές Λυκείων

Στους δρόμους μαθητές Γυμνασίων και καθηγητές Λυκείων

0

Αναβρασμός επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στον χώρο της παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους να ξεκινούν την φετινή σχολική χρονιά με κινητοποιήσεις και απεργίες, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων τις τελευταίες ημέρες, με εκατοντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα να τελούν υπό κατάληψη.

 Στην Ξάνθη, ήδη από την Τρίτη έχει μπει λουκέτο σε 4 γυμνάσια και 6 λύκεια, ενώ εκατοντάδες μαθητές, παρά το τσουχτερό κρύο, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Ξεκινώντας από την Μ.Καραολή οι μαθητές έφτασαν με την διακριτική συνοδεία της Αστυνομίας στην κεντρική πλατεία, όπου με πανό και συνθήματα έστειλαν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα παραμένουν τα ίδια και αυτό διότι δεν έχει φανεί καμία πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης να ικανοποιηθεί έστω μέρος αυτών: αύξηση των δαπανών για την Εκπαίδευση στο 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, κατάργηση της βάσης του «10», κάτι το οποίο άφησε έξω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χιλιάδες υποψηφίους και τέλος βελτίωση των οικονομικών απολαβών των εκπαιδευτικών.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι την πορεία των μαθητών ακολούθησε η αντίστοιχη των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι διαδήλωσαν με την σειρά τους στο κέντρο της πόλης ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή.

 

Λ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόντρα βορρά – νότου για το βαμβάκι

Oι αλλαγές που φέρνει η νέα KAΠ ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, ιδι…