Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Πρόσθετη πίστωση για χρηματοδότηση φυτικής παραγωγής

Πρόσθετη πίστωση για χρηματοδότηση φυτικής παραγωγής

0

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, μετά από συνεργασία που είχε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Φώλια, ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσθηκε πρόσθετη πίστωση 7,5 εκατ. € για την χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης Φυτικής Παραγωγής στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με την πρόσθετη αυτή χρηματοδότηση θα καλυφθούν ΟΛΑ τα ώριμα και επιλέξιμα Βελτίωσης για την Φυτική Παραγωγή, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια σχετικής προκήρυξης του ΠΕΠ ΑΜΘ.

Τα Σχέδια Βελτίωσης στα πλαίσια του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006» αφορούν σε επενδύσεις για Εκσυγχρονισμό και βελτίωση των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, δημιουργία νέων μονάδων στον τομέα της φυτικής και ζωικής παραγωγής με σκοπό την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών,  των συνθηκών απασχόλησης των γεωργών, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και καλής διαβίωσης των ζώων, παραγωγή προϊόντων που έχουν προσβάσεις στις αγορές κλπ.

Παράλληλα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΓΤΠΕ-Π, έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης Ζωικής Παραγωγής και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Στα πλαίσια της προκήρυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποβλήθηκαν 391 Σχέδια Βελτίωσης Ζωικής Παραγωγής και εγκρίθηκαν ως ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις της προκήρυξης 319 Σχέδια Βελτίωσης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χαράζει «Κοινή Πορεία» για το Δήμο Σταυρούπολης

«Κοινή Πορεία»… για το Δήμο της Σταυρούπολης,  χάραξε ο συνδυασμός με επικεφαλής τον …