Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ομιλίες-συγκεντρώσεις σε Άβατο, Ν.Αμισσό και Εξοχή

Ομιλίες-συγκεντρώσεις σε Άβατο, Ν.Αμισσό και Εξοχή

0

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις ομιλίες-συγκεντρώσεις του ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Τοπείρου κ. Σ.Χατζηευαγγέλου, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σε μια θερμή και εκδηλωτική συγκέντρωση στον οικισμό της Ν. Αμισσού ο κ. Χατζηευαγγέλου τόνισε ότι:

«Βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους συνδημότες μου για να υπογράψουμε ένα καινούργιο συμβόλαιο τιμής, ανθρωποκεντρικό, με τον τρόπο που μάθαμε να πολιτευόμαστε. Είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι που συνεργαζόμαστε μαζί σας, που μας αγγίζουν τα καθημερινά σας προβλήματα και πονάμε μαζί σας.

Για μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι επιβεβαίωση ούτε λύση για την αποτυχία μας σε άλλους τομείς. Εμείς δεν λέμε μεγάλα λόγια, δεν τάζουμε ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα προσλάβουμε σε ΣΕΚΑΠ, ΣΕΒΑΘ, ή ΡΟΔΟΠΗ. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στην αγωνία σας και υλοποιούμε έργα όπως το αρδευτικό που δεν ήταν στην αρμοδιότητά μας, αλλά το πραγματοποιήσαμε για να ενισχύσουμε το εισόδημά σας, τα έργα στο γήπεδο, η εκκλησία του οικισμού που είναι κόσμημα για τον Τόπειρο, οι ασφαλτοστρώσεις και άλλα πολλά. Ακόμα στο πρόγραμμά μας έχουμε αναπλάσεις και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης κλπ».

Στον οικισμό της Εξοχής ο Δήμαρχος σε άλλη μια μεγάλη συγκέντρωση τόνισε «το μεγαλύτερο απ’ τα έργα που πετύχαμε είναι η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία των συνδημοτών μας Χριστιανών και Μειονοτικών κι αυτό είναι σπουδαιότερο από πολλά άλλα σημαντικά έργα που πραγματοποιήσαμε την τετραετία».

Επεσήμανε ακόμα ότι «στον οικισμό Εξοχής έχουμε ενταγμένα στο νέο μας πρόγραμμα το αποχετευτικό που είναι σοβαρό πρόβλημα του οικισμού, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, την ενίσχυση και την υποστήριξη του Δήμου για την ανέγερση της εκκλησίας του χωριού που είναι απαίτηση των κατοίκων, που κι αυτοί συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια με το υστέρημά τους».

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους της Εξοχής να συγκρίνουν τα δύο ψηφοδέλτια, τα στελέχη, τις ιδέες, την πορεία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και με το χέρι στην καρδιά να αποφασίσουν.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή, στον οικισμό του Αβάτου ο κ. Χατζηευαγγέλου έκανε τον απολογισμό της τετραετίας και τόνισε το έργο της δημοτικής αρχής που είναι:

1.Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς

2.Ανακαίνιση και επισκευή του παιδικού σταθμού

3.Συντήρηση σχολικού κτιρίου – κάγκελα, εγκατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών

4.Συντήρηση – επισκευή στις εγκαταστάσεις του γηπέδου

5.Τοποθέτηση παιδικής χαράς

6.Λειτουργία ΚΑΠΗ

7.Αντιπλημμυρικές γέφυρες – κανάλια όπου χρειάστηκε

8.Ασφαλτόστρωση δρόμου από τον Ιταλό στο Π. Άβατο και στο δρόμο που βγάζει στον περιφερειακό Αβάτου – Ν. Κεσσάνης

9.Νερό σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες

10.Κατασκευή – ασφαλτόστρωση στο δρόμο Αβάτου – Μικροχωρίου

11.Περίφραξη στα παλιά μνήματα του Αβάτου

Συνεχίζοντας παρουσίασε τα έργα που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τετραετία:

1.Πεζοδρόμια όπου χρειάζεται σε όλο το χωριό

2.Ανακατασκευή της πλατείας

3.Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

4.Επέκταση αποχετευτικού αγωγού

5.Επισκευή – ασφαλτόστρωση στους δύο κάθετους παράδρομους

6.Επισκευή – ασφαλτόστρωση στον δρόμο Αβάτου – Δάφνης

7.Στέγαστρο – διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου εκκλησίας

8.Δημιουργία νέων νεκροταφείων

9.Προβολείς στο γήπεδο

Και τελειώνοντας επεσήμανε ότι «ο συνδυασμός μας διακρίνεται για το ήθος, για την εργατικότητα για τη συνέπεια και το αποτέλεσμα». Τόνισε ότι «τα μεγάλα λόγια για το «νοικοκύρεμα του δήμου» καλό θα είναι να τα αποφεύγουν και να μη μας προκαλούν γιατί οι κοινωνίες μας είναι μικρές, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και είναι γνωστά τα «έργα και οι ημέρες» όλων μας, και σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο».

Ζήτησε από τους κατοίκους του Αβάτου να συγκρίνουν, να σκεφτούν, να αναλογιστούν τι πρόσφεραν οι άνθρωποι του άλλου συνδυασμού στο χωριό και να αποφασίσουν. «Αν κάνετε έτσι» είπε ο Δήμαρχος, «είμαι βέβαιος ότι η νίκη θα είναι και πάλι δική μας».

Έπειτα ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον οικισμό του Π. Αβάτου και μίλησε στην πλατεία του χωριού που είναι έργο της δημοτικής αρχής και είπε «το έργο μας στον οικισμό του Π. Αβάτου είναι σε όλους σας γνωστό. Ανταποκρινόμαστε στα προβλήματά σας και έχουμε καθημερινά επαφή και συνεργασία μαζί σας. Πραγματοποιήσαμε τις αναπλάσεις, την οδοποιία, κάναμε ένα μέρος του αντιπλημμυρικού και θα συνεχίσουμε για να το ολοκληρώσουμε. Ακόμα έχουμε ενταγμένες μελέτες και για επισκευές στο τέμενος αλλά και άλλα αιτήματα του χωριού».

Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμα: «Ξέρω ότι δέχεστε απειλές και εκβιασμούς. Ας καταλάβουν οι αντίπαλοί μας ότι ανήκουν σε παρωχημένες εποχές και ότι η τρομοκρατία δεν περνάει πια στη μειονότητα, που ξέρει να αντιστέκεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Είμαστε μαζί σας, συμπαραστάτες, σύμμαχοι και υπερασπιστές σας. Είμαστε καθημερινά στο Δήμο και στο Εκλογικό μας Κέντρο, σας ζητούμε να μας καταγγείλετε την οποιαδήποτε ενόχληση ή απειλή δέχεστε και θέλουμε να ξέρετε ότι δεν θα επιτρέψουμε τίποτε απ’ όλα αυτά να περάσει!.

Στις 15 του Οκτώβρη η νίκη με την υποστήριξη και την συμπαράστασή σας θα είναι και πάλι δική μας και θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε την ισονομία, την ισοπολιτεία και τη δίκαιη κοινωνία που σας αξίζει».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημα…