Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Μυρίζει… ανατροπή στο Δήμο Αβδήρων;

Μυρίζει… ανατροπή στο Δήμο Αβδήρων;

0

Μύρισε ο τόπος …εκλογές στα Άβδηρα! Ανέβηκε το θερμόμετρο, ανέβηκαν οι τόνοι ανέβηκε το ηθικό! Όλα τα’ χε η συγκέντρωση  του υποψήφιου Δημάρχου Αβδήρων κ. Παναγιώτη Σαλτούρου, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου στα Άβδηρα. Πλήθος δημοτών που κατέκλυσαν…τα πέριξ, πολιτικές παρουσίες που υποδηλώνουν στήριξη από Σγουρίδη, Παπαδόπουλο, Στολίδη, Καραλίδη, μηνύματα στήριξης από Πούλιο, παλμό, ενθουσιασμό, ένθερμα συνθήματα αλλά κυρίως έναν Παναγιώτη Σαλτούρο που θύμιζε παλιές, καλές αγωνιστικές μέρες. Έναν Παναγιώτη Σαλτούρο που πλαισιωμένος από ένα δυνατό αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας του δήμου συνδυασμό, με ενωτικό χαρακτήρα απογειώθηκε και απογείωσε τους παριστάμενους συμπαρασύροντάς τους σε μια γιορτή που προοιώνιζε …ανατροπή!

 

Ο λόγος του καυστικός δεν άφησε …τίποτε να «πέσει χάμω…» …από το έργο της Δημάρχου κας Τσακίρη «απομυθοποιώντας» με στοιχεία.

«Πείτε μας κα Τσακίρη τα δικά σας έργα…»

Γλαφυρός και εμπλουτισμένος με το ιδιότυπο χιούμορ του είχε ως  κεντρική δομή μέσα από την ανάδειξη του έργου του ως Νομάρχη και τη συνεργασία του με τον πρόεδρο Αβδήρων κ. Δημήτρη Βουρβουκέλη  – οραματίστηκε: το Συνεδριακό Κέντρο  Αβδήρων  που δεν υλοποιήθηκε ποτέ και την αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου Αβδήρων (έγγραφο αρ. 552 προς τον υπουργό Πολιτισμού κ., Ευάγγελο Βενιζέλο 21 – 10 – 1996)  ή άλλα που ενέταξε σε προγράμματα τα έργα όπως:  Ανάπλαση παραλίας Αη Γιάννη, Αντιπλημμυρικά στο Πόρτο Λάγος, μια σειρά αναπλάσεων κ.λ.π. – να καταδείξει και στη συνέχεια να καταγγείλει την κα Τσακίρη ότι απλά οικειοποιήθηκε έργα ενταγμένα από τον ίδιο,  «θίγοντας» την διεκδικητική της ικανότητα. Και προς επίρρωσιν αυτών τόνισε ότι ο Δήμος Αβδήρων  δεν …πήρε μυρουδιά από το Γ.ΚΠΣ παρά μόνο από προγράμματα μικρά, όπως ο «Θησέας» και σ’ αυτά εμφανίζεται ουραγός: «Μπράβο σας κα Δήμαρχε που καταφέρατε και ξεπεράσατε σε έργα τις Σάτρες…».

Αναφορικά με το «δυνατό χαρτί» της δημάρχου το Κέντρο Υγείας, το χαρακτήρισε νομαρχιακό έργο και υπενθύμισε την ανακοίνωση του νομάρχη, ενώ σημείωσε με τόνο ειρωνικό: «Μπράβο σας που παραχωρήσατε το οικόπεδο»!

Ενώ για το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, σημείωσε ότι είναι από τα  Προολυμπιακά έργα που έχουν πάρει όλοι οι δήμοι.

Στο μικροσκόπιο οι …μεταδημοτεύσεις  

Έστειλε το μήνυμα ότι όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υπόθεση του Πόρτο Μόλος και οι μεταδημοτεύσεις θα περάσουν από … αναλυτικό μικροσκόπιο και θα πάρουν δικαστική οδό, ενώ παράλληλα δήλωσε μετά παρρησίας ότι η δήμαρχος μετέρχεται κάθε μέσου προεκλογικά, όπως μοιράζοντας δουλειές στο Κέντρο Υγείας που γι’ αυτές επιλαμβάνεται το Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ ή πειθαναγκάζοντας ή εξαναγκάζοντας τους δημότες προκειμένου να … «μη χάσει την καρέκλα». Σε εξαναγκασμό τόνισε ότι οφείλεται η πρόσφατη παραίτηση του μουσουλμάνου που ήταν στο συνδυασμό του. Στο επιχείρημα της μη εντοπιότητας και το «ξένος» της κας Τσακίρη αντιπαρέθεσε: «Εγώ δεν γεννήθηκα σ’ αυτόν τον τόπο αλλά επέλεξα να μείνω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Άλλοι γεννήθηκαν και έφυγαν και ήρθαν μόνο για να αναλάβουν θέσεις. Να εύχεστε να έχετε τέτοιους ξένους»

Στη συνέχεια κατέθεσε το όραμά του «Για ένα Δήμο φιλικό ανθρώπινο» και  αντιπαρέβαλε το : «Δεν μοιράζουμε θέσεις Δημιουργούμε θέσεις» ενδεικτικό της φιλοσοφίας και της προγραμματικής του δέσμευσης.

Το αναπτυξιακό του σχέδιο για το Δήμο Αβδήρων έχει ως κεντρικό άξονα: Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου – ακτές, λιμάνια, λιμνοθάλασσες, ιαματικά λουτρά, γεωθερμία, αιολικά πεδία, αλιευτικά πεδία, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορία, πολιτισμός, θρησκευτικοί και λατρευτικοί χώροι, θύλακες εναλλακτικού τουρισμού – με την μέγιστη «εκμετάλλευση» των χρηματοδοτικών προγραμμάτων να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη για τους οικισμούς του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η συγκράτηση των νέων, η ποιότητα της ζωής και η αύξηση του πληθυσμού: «Πιστεύουμε ότι θα αποτρέψουμε με τη δική σας ψήφο να γίνει ο Δήμος μας ένα απέραντο ΚΑΠΗ, ένα ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2002

Δήμος Ξάνθης Πληθυσμός:52.270 Εγγεγραμμένοι:40.089 Έδρες:27 Τμήματα:75 Ψήφισαν:27.240 Έγκυ…