Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Γρατσουνιές…γκρίνια…φαγούρα για εξουσία!

Γρατσουνιές…γκρίνια…φαγούρα για εξουσία!

0

Στο καίριο ερώτημα: «Τι  έφταιξε, ποιοι έφταιξαν και γιατί αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο», καθώς και πώς γενικότερα αποτιμάται αυτό από τα όργανα της Νομαρχιακής και της Δημοτικής οργάνωσης Ξάνθης, προσπάθησαν να δώσουν απάντηση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε μια «συντροφική» μάζωξη της Δημοτικής Οργάνωσης Ξάνθης, την Τετάρτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Σκεπτικισμός και μια τάση ηττοπάθειας…

… κυριαρχούσε στην γεμάτη αίθουσα, που εκφράστηκε εύγλωττα από αυτούς που πήραν τον λόγο. Αρχικά πήρε το λόγο ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ανανατίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμού του Χρίστου Πούλιου, καταθέτοντας το πόρισμα της 9μελούς συντονιστικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται θετική η παρουσία του συνδυασμού του Χρίστου Πούλιου τόσο από το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και από τη γενικότερη δουλειά που έγινε που θέτει τις βάσεις για την προοπτική ενός νικηφόρου αποτελέσματος στις επόμενες εκλογές. Ως …αστερίσκος επισημάνθηκε ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα του συνδυασμού Πούλιου, αν στηριζόταν περισσότερο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό το ενέταξε ως απόρροια του γενικότερου κλίματος αδρανοποίησης του κόσμου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μελισσόπουλος μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής και εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Πούλιου επεσήμανε ότι για να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ πρέπει υπάρξει «αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος σε επίπεδο Νομαρχιακής επιτροπής,  διάθεση για δουλειά και προσφορά, συμπόρευση στον αγώνα κατά της Δεξιάς. Να δεχτούμε με απόλυτο σεβασμό όλους τους συντρόφους μας στο κόμμα ακόμα και αν δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Με συγκεκριμένους όρους και διαδικασίες θα πρέπει να εμπλουτίσουμε με πρόσωπα και ηγέτες τον νομαρχιακό μας χώρο χωρίς αποκλεισμούς   για να φτάσουμε σε καλά αποτελέσματα. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά…».

 Ο κ. Παναγιώτης Πεντζουρίδης, γνωστός δημοσιογράφος και μέλος του ΠΑΣΟΚ, έθεσε… χείρα επί τον τύπον των ήλων: «Γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ, για να επιβεβαιώσουμε ότι για μια ακόμη φορά δεν πάμε καλά ή να επιβεβαιώσουμε ότι θα πηγαίναμε καλύτερα σε τοπικό επίπεδο αν το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε ΠΑΣΟΚ». Προς ενίσχυσητων λεγομένων του ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο Χρίστος Πούλιος πήρε 2500 ψήφους από δυσαρεστημένους της δεξιάς παράταξης και 5000 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε: «Αυτοί είναι οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο; Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ…». Παράλληλα «προκάλεσε» και προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να : «βάλουν το χέρι στην καρδιά και να αποφασίσουν κάποιοι να κάνουν πέρα επιτέλους…», αφήνοντας χώρο για άτομα άφθαρτα πολιτικά να αναδειχθούν και να ανανεώσουν το χώρο. Ένα σημαντικό μέρος της τοποθέτησής του ήταν η εκφρασμένη αυτοσυνειδητοποίηση του χώρου που ταρακούνησε πολλούς, καθώς όλοι το σκέφτονται και λίγοι το εκφράζουν: «Ο κόσμος μας βαρέθηκε όλους…βαρέθηκε να βλέπει  να διαχειρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι την εξουσία και να προπονούνται για την επόμενη εξουσία. Τα προβλήματα του τόπου παραμένουν και μεις σαν κόμμα δεν έχουμε θέση και άποψη. Λείπουμε, δεν είμαστε πουθενά και όσο θα συνεχίσουμε, θα γίνουμε γραφικοί και θα μαζευόμαστε να τα λέμε…και να διαχειριζόμαστε την ήττα μας».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης μέλος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην Οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ν.Ε. και τη Δ.Ο. ότι δεν στήριξαν όσο θα’ πρεπε τον συνδυασμό Πούλιου και έκανε πρόταση να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των γραμματέων καθώς: «Το σχήμα την Νομαρχιακής επιτροπής πανελλαδικά απέτυχε» 

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή ο κ. Πούλιος από τη στιγμή που του έγινε η πρόταση να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού της παράταξης εξέφρασε το παράπονό του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από πολλούς του χώρου που τον θεωρούσαν «άγνωστο». Επίσης αναφέρθηκε στον αγώνα του να πείσει πρώτα το χώρο με επαφές και κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά και στους άξονες του προεκλογικό του αγώνα για να πείσει τους πολίτες. Σημείωσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τις διαδικασίες των χρισμάτων και κατέθεσε σαφή δέσμευση για μια γόνιμη αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο που θα αποτελέσει τη μαγιά για τις επόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης, αναφέρθηκε στα καίρια σημεία της αποτίμησης της Νομαρχιακής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα («Ε» φύλλο Δευτέρας 27 Νοεμβρίου).

Εν κατακλείδι: Η ήττα φέρνει γκρίνια…το ζητούμενο είναι κατά πόσο η αυτοσυνειδητοποίηση, η αυτοκριτική μπορούν να μεταλλαχθούν και να αποτελέσουν όχημα για μια θετικότερη πορεία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χαράζει «Κοινή Πορεία» για το Δήμο Σταυρούπολης

«Κοινή Πορεία»… για το Δήμο της Σταυρούπολης,  χάραξε ο συνδυασμός με επικεφαλής τον …