Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ενημέρωση για την ευρυζωνικότητα από την Υπερνομαρχία

Ενημέρωση για την ευρυζωνικότητα από την Υπερνομαρχία

0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για την τριήμερη ενημέρωση σε μαθητές, υπαλλήλους αλλά και πολίτες γενικά, για την ευρυζωνικότητα που πραγματοποιεί στην Ξάνθη η Υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης.

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της Υπερνομαρχίας στην Ξάνθη (Καπνεργατών 9), πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης για την ευρυζωνικότητα. Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται  η ευκαιρία σε μαθητές, σπουδαστές,  δημόσιους υπαλλήλους αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να ενημερωθούν για το θέμα της ευρυζωνικότητας.

Το πρόγραμμα

Η ενημέρωση γίνεται μέσω του προγράμματος: «Προώθηση της ευρυζωνικότητας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας- Καβάλας-Ξάνθης», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ και όπως μας λέει ο κ. Σ. Μαυρίδης, Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Υπερνομαρχίας, στόχος του προγράμματος είναι η ζήτηση και η χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών στην περιοχή μας.

Βασικός στόχος της ενημέρωσης είναι η κατανόηση της έννοιας αλλά και της σπουδαιότητας της Ευρυζωνικότητας στην εποχή της κοινωνίας της πληροφορίας  και των ραγδαίων εξελίξεων της τεχνολογίας. Μέσα από την επίδειξη των δυνατοτήτων της ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και των δυνατοτήτων τηλεδιάσκεψης,  δίνεται η ευκαιρία να δουν οι ενδιαφερόμενοι από κοντά, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει το γρήγορο Internet. Κυρίως, στόχος της επίδειξης είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον  και να δείξει την απλότητα των εφαρμογών καθώς και να μεταδώσει έναν νέο τρόπο σκέψης.

Ενέργειες για επίτευξη στόχων

 Όπως μας αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Μαυρίδης, ειδικότερα, το έργο στοχεύει στην προώθηση της ζήτησης της ευρυζωνικότητας μέσω των παρακάτω ενεργειών:

Μελέτες – εμπειρογνωμοσύνες για την άθροιση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και την δυνατότητα ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης και εκδηλώσεις ενημέρωσης των φορέων και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της περιοχής για τις δυνατότητες και ευκαιρίες των ευρυζωνικών εφαρμογών.

Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και προβολή μέσω διαφημίσεων, καταχωρήσεων και εκπομπών σε ΜΜΕ και διάθεσης έντυπου υλικού.

Εγκατάσταση και λειτουργία δύο χώρων επίδειξης (ενός κλειστού με ενσύρματη ευρυζωνική πρόσβαση – ADSL και ενός ανοικτού με ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση – WiFi) των ευρυζωνικών δυνατοτήτων και υπηρεσιών και προμήθεια εξοπλισμού και περιεχομένου επίδειξης ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός των παραπάνω ενεργειών καλύπτει όλο το φάσμα ενημέρωσης, προβολής και προώθησης της ευρυζωνικότητας και αναμένεται  να αποδώσει αύξηση του ενδιαφέροντος για το θέμα αρχικά, και στη συνέχεια αύξηση για τη ζήτηση ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών σε όλη την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης.

Ειδικότερα, τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα από την προώθηση σε φορείς, της δυνατότητας να προωθήσουν οι ίδιοι την ευρυζωνικότητα, αναμένεται να δημιουργήσει πολύ σύντομα ικανό αριθμό επιμέρους ενεργειών που θα καλύπτουν γεωγραφικά όλη την περιοχή του δήμου και θα δημιουργήσουν άμεσα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα που αναμένουμε

Με την πραγματοποίηση του προγράμματος αναμένονται ως αποτελέσματα:

Εμπεριστατωμένα συμπεράσματα για την άθροιση της ζήτησης των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης.

Η αυξημένη γνώση των φορέων, των διαφόρων κατηγοριών-στόχου και του κοινού για τα θέματα της ευρυζωνικότητας

Η αύξηση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών

Η εμπλοκή πλήθους φορέων στην προώθηση της ευρυζωνικότητας

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης σχολιάζοντας το σκοπό των επιδείξεων τόνισε:

«Οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών  έχουν διαμορφώσει ένα νέο κοινωνικο-οικονομικό γίγνεσθαι, το οποίο απαιτεί την σωστή ενημέρωση και κατανόηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται στην παγκόσμια αγορά.

Θα πρέπει να επιδιώκουμε τη σωστή εκμετάλλευση των δυνατοτήτων αυτών, αλλά οφείλουμε πάνω από όλα να δώσουμε στους νέους τα κατάλληλα εφόδια ώστε αύριο να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στις προσκλήσεις  που θα βρεθούν μπροστά τους»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αν έχεις φίλο …υφυπουργό διάβαινε…»!

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Βιστονίδας κ. Τσολακίδης, με τον υφυπουργό Απασχό…