Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Μαθητές στεγάζονται σε κοντέινερ στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου

Μαθητές στεγάζονται σε κοντέινερ στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου

0

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, αλλά οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι δυνατοί. Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου στεγάζονται σε πρόχειρες αίθουσες διδασκαλιας(κοντέινερ) στον αύλειο χώρο του 2ου και 3ου Γυμνασίου, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση γονέων, οι οποίοι αντιδρούν καθώς οι συνθήκες δεν είναι και δεν μπορούν να είναι αυτές που πρέπει σε μια αίθουσα διδασκαλίας.

Απρόσμενη αύξηση

Στην απρόσμενη αύξηση του αριθμού των μαθητών την φετινή χρονιά εστίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης κ. Μόσχου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη λύση είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση του 7ου Γυμνασίου στην περιοχή του πρώην Καπνικού Σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μόσχου τόνισε: «Φέτος είχαμε μεγάλη και απρόσμενη αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Γυμνάσια. Μετεγγραφές από άλλες πόλεις και ανέγερση πολυκατοικιών στην περιοχή του πρώην Καπνικού Σταθμού, όπου και θα στεγαστεί το 7ο Γυμνάσιο(τα παιδιά της περιοχής θα φοιτούν στο 7ο Γυμνάσιο) οδήγησαν στην αύξηση των παιδιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο, μια αύξηση την οποία δεν περιμέναμε.

Η λύση, βέβαια, με τις πρόχειρες αίθουσες διδασκαλίας στον χώρο του 2ου και 3ουΓυμνασίου είναι προσωρινή, καθώς ήδη έχει δημοπρατηθεί η ανέγερση του 7ου Γυμνασίου το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του2007.

Συν τοις άλλοις, έχει μειωθεί ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα από 35 σε 30, οδηγώντας έτσι σε ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση. Και πάλι, όμως, σε πολλά τμήματα γυμνασίων οι μαθητές ξεπερνούν τους 30 ανά τμήμα».

Οι λύσεις έχουν δρομολογηθεί

Στο προσωρινό της λύσεως και στην δρομολόγηση του τέλους των προβλημάτων της σχολικής στέγης εστίασε την προσοχή του ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γ.Παυλίδης που επεσήμανε: «Το θέμα της σχολικής στέγης έχει μπει στην τελική του ευθεία. Η σώρευση του πληθυσμού στην πόλη, η αύξηση κατά 12% του συνολικού πληθυσμού, η σωρευτική μετακίνηση του μειονοτικού μαθητικού πληθυσμού στην δημόσια εκπαίδευση και η συνέχιση των σπουδών στην Β/θμια Εκπαίδευση, σε συνδυασμό με το ότι έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ανά 1.000 κατοίκους σε όλη την Ελλάδα, οδήγησαν στην μαθητική συμφόρηση στα Γυμνάσια. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μόνο στην οδό Λευκίππου είχαμε 300 καινούργια διαμερίσματα, ενώ φέτος είχαμε απρόβλεπτη μετακίνηση μαθητών και έτσι οδηγηθήκαμε στην υιοθέτηση της προσωρινής αυτής λύσης.

Ωστόσο και μετά από πολύ μεγάλο αγώνα βρίσκονται υπό κατασκευή, δημοπράτηση ή παράδοση σχολεία που θα στεγάσουν συνολικά 3.000 μαθητές. Για την υφιστάμενη κατάσταση με τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου, ήδη έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του και τον επόμενο Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να στεγάσει 300 μαθητές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Θαλασσιάς

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006, το ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ Θαλασσιάς. Τον…