Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουπιά λεμονάτη

Σουπιά λεμονάτη

0

-1 κιλό σουπιές κομμένες σε λωρίδες

-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια

-1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο

-2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}

-χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)

-αλατοπίπερο

-5-6 καρφάκια γαρύφαλλο

-1 φλ. λάδι

-1 φλ. τσαγιού νερό.

Βάζουμε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .

Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.

Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…