Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα ΦΕΞ: Πρόσκληση σ’ ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στους Mario Brenta & Karine de Villers

ΦΕΞ: Πρόσκληση σ’ ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στους Mario Brenta & Karine de Villers

0

Από τη Δευτέρα 13/12 έως και την Πέμπτη 16/12

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνοϊταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, παρουσιάζει στην Ξάνθη ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στους δημιουργούς Mario Brenta & Karine de Villers.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές  ταινιών των σκηνοθετών και συζήτηση για το έργο τους με τους ίδιους τους δημιουργούς Mario Brenta & Karine de Villers.

Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου έως και την  Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 8:00μμ, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ώρα 8:00μμ

Εισαγωγή και συζήτηση με το δημιουργό  Προβολή της ταινίας BARNABO DELLE MONTAGNE (Μπάρναμπο των βουνών)-1994, 124’ Mario Brenta

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ώρα 8:00μμ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ Εισαγωγή και συζήτηση με το δημιουργό Προβολή των ταινιών CALLE DE LA PIETA (Σοκάκι ελέους)-2010, 60′ Mario Brenta & Karine de Villers ISOLE (Νησιά) 2021, 78’ Mario Brenta & Karine de Viller

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου  ώρα 8:00μμ Προβολή των ταινιών BLACK LIGHT- 2014, 6’ Mario Brenta & Karine de Villers CORPO A CORPO (Σώμα σε σώμα)-2014, 90’ Mario Brenta & Karine de Villers

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου ώρα 8:μμ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ Προβολή της ταινίας DELTA PARK- 2016, 68’ Mario Brenta & Karine de Villers IL SORRISO DEL GATTO (Το χαμόγελο του γάτου)-2018, 61’ Mario Brenta & Karine de Villers.

Mario Brenta

Βενετός, σκηνοθέτης κινηματογράφου, καθηγητής κινηματογραφίας στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα, στο ACT Πολυμέσων της Τσινετσιτά και στο Ipotesi Cinema, το κινηματογραφικό εργαστήρι που ίδρυσε ο Ermanno Olmi με τον οποίο συνεργάστηκε από την αρχή. Ενεργός και στο χώρο των fiction αλλά και των ντοκυμαντέρ, πραγματοποίησε διάφορα κινηματογραφικά έργα – ανάμεσα στα οποία Barnabo delle montagne, Maicol, Vermisat, Robinson in laguna, Jamais de la vie!, Effetto Olmi – που όλα κατέκτησαν πολυάριθμα βραβεία στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ: Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Λοκάρνο, Μοντρεάλ… Στο χώρο της τηλεόρασης, ποικίλες συνεργασίες με την RAI, France2, Arte/La sept.

Karine de Villiers

Γεννήθηκε στο Quito του Εκουαδόρ, πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στις Βρυξέλλες. Και μ’ αυτή την ευκαιρία συναντά τον ντοκουμεταρίστα Henri Storck που θα ανάψει το πάθος της για τον κινηματογράφο. Το 2010 αρχίζει τη συνεργασία της με τον Mario Brenta με τον οποίο θα πραγματοποιήσει πολυάριθμα φιλμ: Calle de la Pietà, Agnus Dei, Corpo a Corpo, Delta Park και το πιό πρόσφατο Il sorriso del gatto. Σήμερα είναι αντιπρόσωπος στο Centro dell’Audiovisivo στις Βρυξέλλες για την προώθηση του κινηματογράφου ντοκυμαντέρ, είναι αντιπρόεδρος του ARRF και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής Cineastes Associés.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…