- 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- 6 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
- 6 πιπεριές, όλα τα χρώματα, κομμένες σε ροδέλες
- 6 – 8 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
- 1 κουταλιά πελτέ
- 2 – 3 ξερά κρεμμύδια σε κυβάκια
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 3 – 4 κουτ. σούπας φρυγανιά
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- 15 φέτες κασέρι
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170°C. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τις ντομάτες, τον πελτέ και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και να χυλώσει.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγη φρυγανιά και βάζουμε εναλλάξ σε στρώσεις μελιτζάνα, σάλτσα, κολοκύθια, σάλτσα, πιπεριές, σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πάνω από την τελευταία στρώση σάλτσας βάζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και απλώνουμε τις φέτες από το κασέρι.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το φαγητό γύρω στα 15 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε τον μουσακά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.