Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη συμμετέχει στην ενεργοποίηση όλων κατά της έμφυλης βίας

Η Ξάνθη συμμετέχει στην ενεργοποίηση όλων κατά της έμφυλης βίας

0

Πορτοκαλί «ντύθηκε» το δημαρχείο συμβολικά για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Στη Σταυρούπολη θα δημιουργήσει ο δήμος ολοκληρωμένη δομή για φιλοξενία, ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση θυμάτων έμφυλης βίας

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με πρωτοβουλία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση, φωταγωγώντας το Δημαρχείο σε χρώμα πορτοκαλί, το οποίο έχει επιλεχθεί από τον ΟΗΕ, για να συμβολίζει τον αγώνα κατά της έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη και της Γενικής Γραμματέας του Δήμου, κας Σοφίας Ψωμά, μπροστά από το Δημαρχείο, το οποίο θα παραμείνει φωταγωγημένο μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ξάνθης αναφέρει: «Η έμφυλη βία, που είναι σωματική, σεξουαλική, προσωπική, ψυχολογική και λεκτική δε γνωρίζει σύνορα, θρησκείες, κοινωνικές τάξεις, δε γνωρίζει πολιτισμούς. Είναι ένα φαινόμενο που, δυστυχώς, ρίχνει τη βαριά του σκιά σε όλον τον κόσμο -ακόμα και στις λεγόμενες προηγμένες χώρες.

Και στη χώρα μας, τα στοιχεία που αποτυπώνονται από τις επίσημες αρχές, για τη βία κατά των γυναικών μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, τον εργασιακό χώρο ή στις διάφορες κοινωνικές εκφάνσεις, είναι ανησυχητικά -κυρίως μετά και την περίοδο της πανδημίας και του κοινωνικού περιορισμού.

Ταυτόχρονα, η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από τις γυναικοκτονίες, με δράστη τον σύζυγο, τον σύντροφο, τον πατέρα ή τον γιο, προκαλώντας θλίψη και αποτροπιασμό.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στο μήνυμά του σημειώνει: «Η βία κατά των γυναικών, μόνον ντροπή μπορεί να προκαλεί σε κάθε λογικό άνθρωπο -ο οποίος θέλει να θεωρείται μέλος μιας σύγχρονης κοινωνίας. Είναι αδιανόητη και απολύτως κατακριτέα.

Η εξάλειψή της θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος, μέχρι να μη χρειάζεται πια η παγκόσμια καταδίκη της.

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται η συμμετοχή όλων των πολιτών, που θα καλλιεργήσουν μια νέα συνείδηση, όπου προτεραιότητα θα είναι η καταγγελία τέτοιων περιστατικών και όχι η απόκρυψή τους.

Ο Δήμος Ξάνθης δρομολογεί τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δομής στην περιοχή της Σταυρούπολης, που θα συνδυάζει υποδομές φιλοξενίας, δομές ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και επαγγελματικής κατεύθυνσης, προκειμένου, τα θύματα της έμφυλης βίας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, που αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση, για την εκ νέου ένταξή τους στην κοινωνία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλειστά όλα τα σχολεία στον δήμο Τοπείρου σήμερα

Λόγω παγετού Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων…