Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο Δήμαρχος Αβδήρων και το CERN

Ο Δήμαρχος Αβδήρων και το CERN

0
CERN-empros

Tην ανακάλυψη ενός νέου υποστομικού σωματιδίου, που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Χίγκς, το οποίο θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την επιβεβαίωση της θεωρίας της δημιουργίας του σύμπαντος, ανακοίνωσαν επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία.
Πρόκειται για ένα στοιχειώδες υποστομικό σωματίδιο, το οποίο θεωρητικά είναι «υπαίτιο» για το ομώνυμο κβαντικό πεδίο που προσδίδει μάζα σε όλα τα στοιχειώδη σωματίδια. Χωρίς μάζα, το σύμπαν θα είχε μια πολύ διαφορετική μορφή από αυτήν που γνωρίζουμε σήμερα.
Δέκα χιλιάδες επιστήμονες σε βάθος 100 μέτρων, κατά μέσο όρο, εργάστηκαν πάνω από είκοσι χρόνια για να έχουμε αυτές τις ανακοινώσεις  πριν από μια εβδομάδα, στο αμφιθέατρο όπου δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των ερευνών, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία.
Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος των Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης. Αυτό δεν μας το είχαν αναφέρει. Κρατήθηκε μυστικό. Συμβαίνουν αυτά. Να δίδεται έμφαση σε κάποιο γεγονός, και εκεί που όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για να τις μεταφέρουν μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε μας, κάποιο άλλο γεγονός, όπως για παράδειγμα το τελευταίο δικό μου χτένισμα που έκανα τα μαλλιά μου μπούκλες, να επισκιάζει το πρώτο. Εκεί έχει τις ρίζες της και η λαϊκή έκφραση: ο κόσμος γύρω φλέγεται και ο Έλληνας χτενίζεται.
Ο Δήμαρχος των Αβδήρων δεν είχε κάνει τα μαλλιά του μπούκλες. Ήθελε να περάσει απαρατήρητος μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων. Με μια κίνηση που δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό του Γκάρι Κασπάροφ, κορυφαίου σκακιστή όλων των εποχών, αλλά ούτε και την πιο τολμηρή φαντασία των υπεύθυνων διαφημίσεων της Coca – Cola, μετά τις ανακοινώσεις των επιστημόνων, πήρε το λόγο και:
– Ανακήρυξε επίτιμους δημότες του Δήμου Αβδήρων τους 10.000 πυρηνικούς επιστήμονες με τους βοηθούς τους.
– Κάλεσε στα Άβδηρα τον Βρετανό κ. Χίγκς που από το 1964 συνέλαβε την ιδέα.  
Το τι έγινε μέσα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου δεν περιγράφεται. Έχουμε και τα τυχερά μας εμείς οι «μαϊντανοί» των παραθύρων των τηλεοπτικών δικτύων. Δεν χάνουμε ποτέ κάτι τέτοια. Τα ζούμε από κοντά, για να έχουμε ύστερα να λέμε. Να λέμε και να ξαναλέμε. Να λέμε, να ξαναλέμε και ποτέ να μην πράττουμε. Σε κάποια γωνιά του πλανήτη το συνηθίζουν αυτό. Όχι, μην πάει το μυαλό σας στην χώρα μας. Εδώ ο λόγος είναι σπαθί. Όπως και το πρόσωπο.
Κάποιοι μιλούσαν για τον Δήμαρχο αλά Ούγκο Τσάβες. Κάποιοι μιλούσαν για τον μάγο της επικοινωνιολογίας. Κάποιοι μιλούσαν για την μέθεξη ερευνητών – διαφημιστών. Τί ντρίπλα ήταν αυτή, μα την στρογγυλή θεά μπάλα!!!
Έστειλα ένα SMS στο Βασίλη Χατζηπαναγή για να δει τι γίνεται. Κι ένα στο Βασίλη Τοροσίδη να ξέρει λεπτομέρειες για την Δημοτική Αρχή. Έμειναν άφωνοι αμφότεροι.
Ένα τηλεγράφημα συγχαρητήριο που εστάλη από τον Χένρυ Κίσσιγκερ έλεγε: Ο Μάγος της Διπλωματίας χαιρετίζει τον Μάγο της επικοινωνιακής Διπλωματίας.
Μένω σήμερα εδώ. Μάγος επικοινωνιακής Διπλωματίας. Επειγόντως.  

Γρύπας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • gripas abdiron

    Ευχή Γρύπα

      Με την πτώση της θερμοκρασίας, άλλαξαν οι προτιμήσεις, τα γούστα των πελατών στο τα…
  • Βασιλόπιτες και στικάκια

    Πίτες και βασιλόπιτες, εν μέσω στικακίων, κόβουνε καθιστώντας μας, αφόρητον τον βίον. &nbs…
  • Ο Μικρός Τυμπανιστής

    Ημέρες ανάτασης, γαλήνης ψυχικής, προσδοκιών για κάτι καλύτερο οι ημέρες που διανύουμε. Οι…
Περισσότερα άρθρα από ΓΡΥΠΑΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ανάσταση του Καραγκιόζη

Η υψηλότερη μορφή της άνοιξης που ξέρω: μια ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα Γιώργος Σεφέρης Πάσχα…